Hyppää sisältöön

Turvapaikanhakijoiden maksukortit vaihtuvat PFS-kortteihin huhtikuussa 2019 – Moni-kortit lakkaavat toimimasta 30.4.

Julkaisuajankohta 28.3.2019 14.39
Tiedote

Maahanmuuttovirasto vaihtaa kaikki turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan ja palkan maksuun tarkoitetut Moni-kortit PFS-korteiksi huhtikuun 2019 aikana. Moni-kortit ja kortteihin liitetty verkko-pankki lakkaavat toimimasta 30.4.2019.

Vaihdamme kortit lyhyellä varoitusajalla, koska Moni-korteille ei ole saatavissa jatkossa teknistä tukea. Pahoittelemme nopeaa aikataulua.

Saat uuden kortin vastaanottokeskuksesta

  • Jos sinulla on Moni-kortti ja olet Nihtisillan, Robert Huberin tien tai Ruukin vastaanottokeskuksen asiakas, saat uuden kortin vastaanottokeskuksesta. Sinun ei tarvitse tehdä mitään, vastaanottokeskus on sinuun yhteydessä. Moni-kortilla olevat rahasi siirretään uudelle PFS-kortille.
  • Jos sinulla on Moni-kortti ja olet jonkin muun kuin yllämainittujen vastaanottokeskusten asiakas, ole yhteydessä vastaanottokeskukseesi. Vastaanottokeskus tilaa sinulle uuden PFS-kortin. Moni-kortilla olevat rahasi siirretään uudelle PFS-kortille.
  • Jos sinulla ei ole prepaid-korttia ja olet vastaanottokeskuksen asiakas, voit saada PFS-kortin palkanmaksua varten tietyin edellytyksin.

Moni-kortille ei kannata maksaa palkkaa 15.4. jälkeen

Suosittelemme, että Moni-kortille ei makseta palkkaa enää 15.4.2019 jälkeen. Jos työskentelet, sinun kannattaa vaihtaa Moni-korttisi PFS-korttiin mahdollisimman pian. Näytä tämä tiedote työnantajallesi.

PFS-kortteja myönnetään vain vastaanottokeskusten asiakkaille

Jos sinulla on käytössä Moni-kortti etkä ole vastaanottokeskuksen asiakas, käytä tai nosta rahasi pois Moni-kortin tililtä viimeistään 30.4. Tämän jälkeen kortti lakkaa toimimasta.

Palkanmaksu PFS-kortille

PFS-kortille ei pysty automaattisesti maksamaan palkkaa. Voit saada palkanmaksuoikeuden kortille tietyin edellytyksin. Yksi edellytys on se, että esität työsopimuksesi vastaanottokeskuksen työntekijälle. Kysy lisätietoja palkanmaksuoikeudesta vastaanottokeskuksestasi.

Muistilista palkanmaksua varten:

  • PFS-kortin korttiin liitetty pankkitili on irlantilainen. Jos teet töitä, työnantajasi voi maksaa palkan PFS-kortille. Työnantajan kannattaa kuitenkin huomioida, että tässä tapauksessa palkka täytyy pystyä maksamaan ulkomaalaiselle tilille.
  • Jokaisella PFS-kortilla on oma tilinumero. Kun työnantaja maksaa palkkaa Moni-kortille, hänen täytyy käyttää viitenumeroa. Jos työntekijällä on PFS-kortti, viitenumeroa ei tarvita.

Saat lisätietoja vastaanottokeskuksestasi

Ennen kuin saat PFS-kortin, sinun pitää osallistua infoon, jossa kerrotaan tarkempia tietoja kortin käytöstä ja palkanmaksusta kortille.