Hoppa till innehåll

Asylsökandes Moni-betalkort byts ut till PFS-kort i april 2019 – Moni-korten upphör att fungera den 30 april

Utgivningsdatum 28.3.2019 14.39
Pressmeddelande

Under april 2019 byter Migrationsverket ut samtliga Moni-kort, som används till utbetalning av mottagningspenning och lön till asylsökande, mot PFS-kort. Moni-kortet och nätbanken som är ansluten till korten upphör att fungera den 30 april 2019.

Vi byter ut korten med kort varsel, eftersom det i fortsättningen inte kommer att finnas tillräcklig support att få för användningen av Moni-korten. Vi beklagar den snabba tidtabellen.

Ditt nya kort får du på förläggningen

  • Om du har ett Moni-kort och är kund vid förläggningen i Knektbro, vid Robert Hubers väg eller i Ruukki, får du ditt nya kort på förläggningen. Du behöver inte göra någonting, utan förläggningen kommer att kontakta dig. Pengarna som finns på ditt Moni-kort förs över till ditt nya PFS-kort.
  • Om du har ett Moni-kort och är kund vid någon annan förläggning än de som nämns ovan, ska du kontakta din förläggning. Förläggningen beställer ett nytt PFS-kort till dig. Pengarna som finns på ditt Moni-kort förs över till ditt nya PFS-kort.
  • Om du inte har ett betalkort och du är kund vid en förläggning, kan du med vissa förutsättningar få ett PFS-kort för löneutbetalningar.

Det lönar sig inte att betala ut någon lön till Moni-kortet efter den 15 april

Vi rekommenderar att lön inte längre betalas ut till Moni-kort efter den 15 april 2019. Om du arbetar, lönar det sig för dig att så snart som möjligt byta ut ditt Moni-kort till ett PFS-kort. Visa upp det här meddelandet för din arbetsgivare.

PFS-kort beviljas endast till kunder vid förläggningar

Om du använder ett Moni-kort och inte är kund vid en förläggning, ska du använda eller ta ut dina pengar från Moni-kortet senast den 30 april. Efter detta datum upphör kortet att fungera.

Löneutbetalning till PFS-kort

Det går inte att betala ut lön till PFS-kortet automatiskt. Du kan under vissa förutsättningar få rätt till löneutbetalning till kortet. En av förutsättningarna är att du visar upp ditt anställningsavtal för en anställd vid förläggningen. Mer information om rätt till löneutbetalning får du av din förläggning.

Kom ihåg-lista för löneutbetalning:

Bankkontot som är anslutet till PFS-kortet är irländskt. Om du arbetar, kan din arbetsgivare betala ut din lön till PFS-kortet. Arbetsgivaren bör dock uppmärksamma, att det i sådana fall måste vara möjligt att betala lönen till ett utländskt konto.

Varje PFS-kort har ett eget kontonummer. När arbetsgivaren betalar ut lön till Moni-kortet, måste han eller hon ange ett referensnummer. Om arbetstagaren har ett PFS-kort, behövs inget referensnummer.

Mer information får du av din förläggning

Innan du får ett PFS-kort, måste du ta del av informationen om hur kortet används och hur löneutbetalning till kortet går tillväga.

Kundmeddelanden (ar):