Hyppää sisältöön

Vastaanottokeskusten terveyspalvelut ostetaan Terveystalolta ja Aavalta

Migri
25.10.2012 14.55
Uutinen

Maahanmuuttovirasto on allekirjoittanut uudet sopimukset turvapaikanhakijoiden ja muiden vastaanottokeskusten palvelujen piirissä olevien maahanmuuttajien terveyspalveluiden tuottamisesta. Valtakunnallisen kilpailutuksen voitti Suomen Terveystalo Oy lukuun ottamatta Helsinkiä, Espoota ja Siuntiota, joissa palveluntarjoajaksi valittiin Lääkärikeskus Aava Oy.

Tähän saakka jokainen vastaanottokeskus on sopinut terveyspalvelujen järjestämisestä itsenäisesti. Sopimukset ovat olleet eritasoisia ja käytössä on ollut sekä kunnallisia että erilaisia yksityisiä palveluntuottajia. Valtakunnallisilla, keskitetyillä sopimuksilla tavoitellaan kustannustehokkuutta, palvelujen yhdenmukaisuutta ja tasaista laatua.

Sopimuksissa sovitaan akuutin ja välttämättömän terveydenhoidon sekä terveystarkastusten järjestämisestä. Valtiolla on lakisääteinen velvollisuus tuottaa nämä peruspalvelut vastaanoton piirissä oleville maahanmuuttajille. Asiakkaat voivat varata terveyspalveluja ainoastaan oman vastaanottokeskuksensa terveydenhoitajan kautta.

Terveyspalvelujen kokonaiskustannukset vaihtelevat vastaanottokeskuksissa kulloinkin tarvittavien palveluiden laadun ja määrän mukaan. Kokonaisuudessaan terveyspalvelujen hankintasumma oli noin 8,5 miljoonan euroa sekä vuonna 2010 että 2011. Uusilla sopimuksilla tavoitellaan 10 prosentin vuotuisia säästöjä, kustannusrakenteen yhdenmukaistamista ja yleistä ohjattavuuden paranemista.

Maahanmuuttovirasto kilpailuttaa jatkossa myös muita vastaanottokeskusten käyttämiä palveluita. Vuonna 2013 ovat vuorossa muun muassa siivous- ja vartiointipalvelut.

Lisätietoja medialle

  • ylijohtaja Jorma Vuorio, Maahanmuuttovirasto, puh. 071 873 0431, s-posti: [email protected]
  • varatoimitusjohtaja Anne Mykkänen, Suomen Terveystalo Oy, puh. 030 63 31435, s-posti: [email protected]
  • varatoimitusjohtaja Markus Orava, Lääkärikeskus Aava Oy, puh. 050 591 3235, s-posti: [email protected]

Maahanmuuttoviraston, Suomen Terveystalo Oy:n ja Lääkärikeskus Aava Oy:n lehdistötiedote 25.10.2012

Lehdistötiedote