Yleisöluentosarja paluumuutosta ja liikkuvuudesta – Somalia, Afganistan, Irak

16.10.2019 10.02
Tiedote

Syksyn 2019 aikana järjestetään neliosainen Studia Generalia -luentosarja, jonka kolme ensimmäistä tilaisuutta käsittelevät Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan liittyvän paluumuuton haasteita ja mahdollisuuksia. Viimeinen tilaisuus keskittyy yleisemmin liikkuvuuteen ja paluumuuton moniin ulottuvuuksiin. Luentosarjan järjestävät Siirtolaisuusinstituutti ja Maahanmuuttovirasto osana AUDA-hanketta. Luentosarjan aikataulu on seuraava:

Somalia (ma 21.10. klo 13:00–16:00, Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki)

Afganistan (ma 4.11. klo 13:00–16:00, Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki)

Irak (ti 26.11. klo 13:00–16:00, Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki)

Ylirajainen liikkuvuus ja paluumuuton monet ulottuvuudet (ma 16.12. klo 15:00–18:00, Turun kaupunginkirjasto, Studio, Linnankatu 2, Turku)

Luentosarjan avaavassa tilaisuudessa 21.10.2019 "Paluumuuton haasteet ja mahdollisuudet Somalian kontekstissa" keskustellaan muun muassa seuraavista kysymyksistä:

  • Miksi Somaliasta paetaan?
  • Ketkä palaavat? Millaisia kokemuksia Somaliaan paluusta on?
  • Mikä rooli diasporalla on Somalian kehityksessä?
  • Mitä Maahanmuuttoviraston maatietopalvelu tekee ja tiedonkeruu Somaliassa?

Somaliaa käsittelevässä tilaisuudessa puheenvuoron pitävät erikoistutkija Abdirashid Ismail (Siirtolaisuusinstituutti), Jama Egal (Independent Consultant and Executive Director of TALO Initiatives), vastaava tutkija Marja Tiilikainen (Siirtolaisuusinstituutti) ja maatutkija Riku Santaharju (Maahanmuuttovirasto). Lisäksi kokemuksia Somaliaan paluusta kertovat IOM:n Mida-projektiin osallistuneet tutkija Abdirizak Mohamed ja kätilö Fadumo Bulhan.

Luentosarjan kolmea myöhempää tilaisuutta koskevat tarkemmat ohjelmat julkaistaan lähiaikoina AUDA-hankkeen kotisivuilla www.paluuinfo.fi. Luentoja voi seurata myös verkossa ja ne ovat myöhemmin katsottavissa AUDA-hankkeen kotisivuilla.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja niihin on vapaa pääsy. Tilaisuuksien kieli on pääosin suomi, mutta osa puheenvuoroista pidetään englanniksi. Tervetuloa!

Siirtolaisuusinstituutti on valtakunnallinen muuttoliikkeiden tutkimukseen ja dokumentointiin erikoistunut itsenäinen säätiö.

AUDA-hanke on EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) rahoittama hanke, jossa tarkoituksena on kehittää vapaaehtoisen paluun järjestelmää yhteistyössä muiden EU- ja paluumaiden kanssa. Hankkeen koko nimi on Vapaaehtoinen paluu Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan.


Lisätietoja medialle:

Luentosarjaa koskevat tiedustelut:

Marja Tiilikainen, [email protected]

AUDA-hanketta koskevat tiedustelut:

Petra Töller, [email protected]