Hyppää sisältöön

Brexit-hakemusten käsittelytilanne

Julkaisuajankohta 12.5.2021 9.20

Olemme vastaanottaneet huhtikuun loppuun mennessä yli 3000 brexit-hakemusta. Päätöksen olemme tehneet noin 1260 hakemukseen. Päätöksistä suurin osa on ollut myönteisiä.

Jos et ole vielä saanut hakemukseesi päätöstä, odota rauhassa. Olet jättänyt hakemuksesi ennen määräpäivää 30.9.2021 ja sen ansiosta 

 • olet laillisesti Suomessa.
  • Jos sinulle ei myönnetä erosopimuksen piiriin kuuluvaa oleskeluoikeutta ja saat kielteisen päätöksen, olet laillisesti Suomessa niin pitkään, kunnes päätös on lainvoimainen.
 • työnteko-oikeutesi jatkuu niin pitkään, kunnes saat päätöksen.
  • Jos sinulle myönnetään erosopimuksen piiriin kuuluva oleskeluoikeus, työnteko-oikeutesi Suomessa jatkuu rajoittamattomana.
  • Jos sinulle ei myönnetä erosopimuksen piiriin kuuluvaa oleskeluoikeutta ja saat kielteisen päätöksen, työnteko-oikeutesi jatkuu niin pitkään, kunnes päätös on lainvoimainen.
 • voit jatkaa opiskelua Suomessa oleskeluoikeutesi mukaisesti, kunnes saat päätöksen.
  • Jos sinulle myönnetään erosopimuksen piiriin kuuluva oleskeluoikeus, voit jatkaa opiskelua Suomessa.
  • Jos sinulle ei myönnetä erosopimuksen piiriin kuuluva oleskeluoikeutta ja saat kielteisen päätöksen, sinulla on oikeus opiskella niin pitkään, kunnes päätös on lainvoimainen. 

Jos olet hakenut brexit-lupaa Enter Finlandissa, voit seurata hakemuksesi käsittelyä verkkopalvelussa.

Hakemusten käsittelyaika

Hakemusten yleinen käsittelyaika on tällä hetkellä 6 kuukautta. Hakemusten käsittely on valitettavasti ruuhkautunut, minkä takia emme voi tehdä päätöstä kaikkiin hakemuksiin kuuden kuukauden sisällä.  

Jos hakemuksesi käsittelyaika on ylittänyt kuusi kuukautta, pyrimme ratkaisemaan hakemuksesi seuraavien kahden kuukauden aikana.  

Pahoittelemme pitkittynyttä käsittelyaikaa.  

Pystymme käsittelemään nopeimmin sellaiset hakemukset, joista meidän ei tarvitse pyytää lisäselvitystä. Näissä hakemuksissa on usein valittu oikea hakulomake ja liitetty kaikki tarvittavat liitteet. Jos olet vasta jättämässä brexit-hakemusta, käytä brexit-hakemusopasta, joka ohjaa sinua valitsemaan oikean hakemuksen. 

Lue lisää