Hyppää sisältöön

EU-rekisteröintitodistus säilyy Enter Finlandissa vuoden ajan – tallenna ja tulosta todistus itsellesi

Julkaisuajankohta 31.3.2022 14.18

Kun olet avannut todistuksen EU-rekisteröinnistä ensimmäisen kerran Enter Finland -verkkopalvelussa, asikirja säilyy sen jälkeen verkkopalvelussa vuoden ajan.

Kun vuosi on kulunut, todistus, hakemus ja sen liitteet poistuvat palvelusta tietosuojasyiden takia. Tämän jälkeen et voi enää tulostaa todistusta verkkopalvelusta.

Asiakirjojen poistuminen vuoden määräajan jälkeen koskee kaikkia Enter Finland -verkkopalvelussa jätettyjä hakemuksia. 

Jos olet hakenut EU-rekisteröintiä Enter Finlandissa,

tallenna ja tulosta todistus itsellesi. Todistus on ainoa asiakirja, jolla voit osoittaa oleskeluoikeutesi Suomessa, koska EU-rekisteröinnistä et saa erillistä oleskelukorttia. Voit tarvita todistusta myöhemmin, kun asioit Suomen viranomaisten kanssa. 

Miten tilaan todistuksen, jos se on poistunut Enter Finlandista?

Jos et ole tallentanut todistusta EU-rekisteröinnistä ja se on poistunut Enter Finland -verkkopalvelusta, voit pyytää todistuksen Maahanmuuttovirastolta.

Jos EU-rekisteröinnistäsi on kulunut alle kaksi vuotta ja tarvitset ainoastaan kopion päätöksestä, voit pyytää kopion maksutta Maahanmuuttovirastosta. Voit pyytää kopiota sähköpostilla, faksilla tai kirjeitse.  Yhteystiedot löydät tiedotteen lopusta. Sinun ei tarvitse täyttää erillistä lomaketta, vaan riittää että kerrot pyynnössä asiakasnumerosi tai koko nimesi ja syntymäaikasi.

Jos päätöksestä on kulunut yli kaksi vuotta, voit pyytää todistusta lomakkeella Pyyntö todistuksen saamiseksi. Todistuspyynnön käsittelymaksu on 50 euroa. Liitä todistuspyyntöön kuitti tai muu luotettava selvitys siitä, että olet maksanut käsittelymaksun. Liitä mukaan myös kopio henkilöllisyystodistuksestasi tai passistasi. Saat todistuksen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Toimita pyyntö Maahanmuuttovirastoon

  • sähköpostitse [email protected] tai
  • faksilla numeroon: 0295 411 720 tai
  • kirjeitse osoitteeseen: PL 10 00086 Maahanmuuttovirasto

Lue lisää

Todistuspyynnöt