Hyppää sisältöön

Helsingin Malmin palvelupiste avoinna neljänä lauantaina huhti- ja toukokuussa

Julkaisuajankohta 20.4.2021 13.56
Tiedote

Malmi on auki seuraavina lauantaipäivinä kello 9-15: 24.4., 8.5., 22.5. ja 29.5.

Lauantain ajat tulevat varattaviksi ajanvarauspalveluumme yleensä saman viikon tiistaina. Lauantaisin ei ole vuoronumeroasiointia. Pääset asioimaan vain ajanvarauksella.

Ajanvarausaikoja lisää myös arkipäiville

Ajanvarauspalvelussamme julkaistaan joka viikko aikoja huhti-toukokuulle. Aikoja lisätään noin 50 kappaletta per päivä. Seuraa tilannetta ajanvarauspalvelustamme. Varaa itsellesi vain yksi aika, jotta aikoja riittää mahdollisimman monelle. Jos perheesi tarvitsee uusia lupansa, varaa perheaika. Tutustu ajanvarausohjeisiin sivulla migri.fi/nain-varaat-ajan

Huomioi koronarajoitukset 

Pidä yli kahden metrin turvaväli toisiin. Käytä kasvomaskia. Noudata Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia, joilla voit ehkäistä koronaviruksen tarttumista. 

Näistä syistä sinun kannattaa lähettää hakemuksesi Enter Finlandissa: 

 • Olet laillisesti maassa, kun haet oleskelulupaa.
  • Jos haet ensimmäistä oleskelulupaa Suomessa ja jätät oleskelulupahakemuksesi Enter Finlandissa, oleskelusi Suomessa on laillista, vaikka et saisi varattua aikaa tunnistautumiskäynnille palvelupisteeseen kolmen kuukauden sisällä oleskelulupahakemuksesi lähettämisestä. 
 • Hakemuksesi käsittelyaika ei yleensä pitene, vaikka et pääsisi heti tunnistautumaan.
  • Kun olet käynyt tunnistautumassa, hakemuksesi otetaan käsittelyyn sen päivämäärän perusteella, jolloin olet lähettänyt hakemuksen Enter Finlandissa. Otamme hakemukset käsittelyyn aina sen päivämäärän mukaisesti, jolloin hakemukset on jätetty.
  • Jos siis käyt tunnistautumassa 1.5.2021 ja olet lähettänyt hakemuksesi Enter Finlandissa 1.11.2020, otamme hakemuksesi käsittelyyn päivämäärän 1.11.2020 mukaisesti.
  • Hakemuksesi ei vanhene ja rahasi ei mene hukkaan, jos et pääse tunnistautumaan 3 kuukauden kuluessa hakemuksen jättämisestä. Tunnistautumisaikaa on pidennetty 31.8.2021 asti. 
 • Jos haet jatkolupaa, voit välttää tunnistautumiskäynnin palvelupisteessä.
  • Kun otat käyttöön vahvan tunnistautumisen Enter Finland -verkkopalvelussa, palvelu ilmoittaa sinulle jatkolupahakemuksen lähettämisen yhteydessä tarvitseeko sinun käydä tunnistautumassa palvelupisteessä vai ei. Lue lisää vahvasta tunnistautumisesta sivulta migri.fi/tunnistautuminen.
 • Jos lähetät hakemuksen oleskelulupakortin uusimisesta Enter Finlandissa, lähetä hakemus ennen kuin nykyinen korttisi umpeutuu. Näin sinun ei tarvitse käydä palvelupisteessä tunnistautumassa ennen nykyisen korttisi umpeutumista, vaan voit käydä palvelupisteessä myöhemmin.
  • Katso ohjeet oleskelulupakorttisi uusimiseen sivulta migri.fi/oleskelulupakortin-uusiminen.

Lisätietoa

Asiakasohje: Näin asioit Malmin palvelupisteellä