Hyppää sisältöön

Korjaus: Emme myönnä oleskelulupaa kaikille Kreikasta kansainvälistä suojelua saaneille perheille ja raskaana oleville

Julkaisuajankohta 8.8.2023 15.05
Tiedote

Kerroimme 2.8.2023 julkaistussa asiakastiedotteessa, että myönnämme oleskeluluvan yksilöllisestä inhimillisestä syystä lähtökohtaisesti kaikille Kreikasta kansainvälistä suojelua saaneille lapsiperheille ja raskaana oleville, jotka hakevat turvapaikkaa Suomesta. Linjaus koski muutamia kymmeniä Suomessa olevia turvapaikanhakijoita.

Valitettavasti linjaus, jonka pohjalta teimme tiedotteen, oli virheellisesti muotoiltu. Pahoittelemme tästä asiakkaillemme mahdollisesti aiheutunutta haittaa. Emme myönnä automaattisesti oleskelulupia kaikille Kreikasta kansainvälistä suojelua saaneille perheille ja raskaana oleville.

Päätökset perustuvat aina yksilölliseen harkintaan

Kuten tähänkin asti, käytämme kaikissa tilanteissa yksilöllistä harkintaa, kun arvioimme Kreikasta kansainvälistä suojelua saaneiden perheiden ja raskaana olevien turvapaikkahakemuksia.

Jos arvioimme, että edellä mainituissa hakijaryhmissä on hakijoita, joilla on sellaisia yksilöllisiä seikkoja, joiden takia Kreikkaan palaaminen on ilmeisen kohtuutonta, myönnämme hakijoille oleskeluluvan yksilöllisestä inhimillisestä syystä (Ulkomaalaislaki 52 §). Myönnämme luvan vuodeksi kerrallaan. 

Katso, miten hakemuksesi käsittely etenee, jos kuulut tässä tiedotteessa mainittuun kohderyhmään

Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Odota, että viranomaiset käsittelevät hakemuksesi. 

  1. Jos turvapaikkahakemukseesi ei ole vielä tehty päätöstä
    • Odota päätöstä. Teemme päätöksen hakemukseesi mahdollisimman nopeasti.
    • Jos odotat vielä puhuttelua, teemme päätöksen heti puhuttelun jälkeen.
  2. Jos olet valittanut päätöksestä ja asia on vielä valitustuomioistuimessa eli hallinto-oikeudessa tai korkeimmassa hallinto-oikeudessa käsiteltävänä
    • Odota valitustuomioistuimen päätöstä. Teemme nopeasti päätökset asioihin, jotka valitustuomioistuimet ovat palauttaneet meille.

Tietoa linjauksesta

Linjaus on soveltamisohje, jonka mukaan virasto tekee päätökset hakemuksiin. Maahanmuuttovirasto tarkastaa linjauksiaan jatkuvasti.

Maahanmuuttoviraston tietojen mukaan korkeimmassa hallinto-oikeudessa (KHO) on odotettavissa tätä asiaa koskevia, soveltamista ohjaavia ratkaisuja, mutta niiden aikataulusta ei ole varmuutta. 

Lisätietoa

2.8.2023 julkaistu asiakastiedote: Oletko Suomessa ja saanut kansainvälistä suojelua Kreikasta? Jos sinulla on alaikäisiä lapsia mukanasi tai olet raskaana, turvapaikkahakemuksesi käsittely muuttuu