Hyppää sisältöön

Oletko Suomessa ja saanut kansainvälistä suojelua Kreikasta? Jos sinulla on alaikäisiä lapsia mukanasi tai olet raskaana, turvapaikkahakemuksesi käsittely muuttuu

Julkaisuajankohta 2.8.2023 10.47
Tiedote

Tämä asiakastiedote on vanhentunut.

Maahanmuuttovirasto on päivittänyt linjaustaan, joka koskee Suomessa olevien, Kreikassa kansainvälistä suojelua saaneiden henkilöiden turvapaikkahakemusten käsittelyä. Kansainvälinen suojelu tarkoittaa, että olet saanut turvapaikan tai toissijaista suojelua.

Muutos koskee lapsiperheitä ja raskaana olevia. Uuden linjauksen mukaan myönnämme oleskeluluvan yksilöllisestä inhimillisestä syystä lähtökohtaisesti kaikille Kreikasta kansainvälistä suojelua saaneille, Suomessa oleville turvapaikanhakijoille, jos kyseessä on

  • perhe, jossa on alaikäisiä lapsia tai turvapaikanhakija, joka on raskaana ja 
  • turvapaikkahakemukseen ei vielä ole tehty päätöstä.

Arvioimme jokaisen hakemuksen kohdalla oleskeluluvan edellytykset yksilöllisesti. Myönnämme oleskeluluvan yksilöllisestä inhimillisestä syystä lapsiperheille ja raskaana oleville, koska katsomme palaamisen Kreikkaan olevan heille ilmeisen kohtuutonta Kreikan julkisten palvelujen saatavuuden heikon tilanteen takia. Linjauksessamme olemme huomioineet erityisesti lapsen edun. Myönnämme luvan vuodeksi kerrallaan. 

Katso, miten hakemuksesi käsittely etenee

Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Odota, että viranomaiset käsittelevät hakemuksesi. 

1. Jos turvapaikkahakemukseesi ei ole vielä tehty päätöstä

  • Odota päätöstä. Teemme päätöksen hakemukseesi ajantasaisen linjauksen mukaisesti mahdollisimman nopeasti.
  • Jos odotat vielä puhuttelua, teemme päätöksen heti puhuttelun jälkeen.

2. Jos olet valittanut päätöksestä ja asia on vielä valitustuomioistuimessa eli hallinto-oikeudessa tai korkeimmassa hallinto-oikeudessa käsiteltävänä

  • Odota valitustuomioistuimen päätöstä. Ilmoitamme valitustuomioistuimille siitä, että linjaus on muuttunut. Teemme nopeasti päätökset asioihin, jotka valitustuomioistuimet ovat palauttaneet meille. 

Lue lisää

Kieliversiot

Arabian, darin, espanjan, kurdi-kurmandzin, kurdi-soranin, persian, ranskan, somalin, turkin- ja venäjänkieliset versiot lisätään tiedotteeseen myöhemmin.

Päivitetty 8.8.2023: Tämä asiakastiedote on vanhentunut. Kieliversioita ei julkaista, koska tiedote on vanhentunut. Linkki uuteen 8.8.2023 julkaistuun tiedotteeseen lisätty.