Hyppää sisältöön

Lähetitkö hakemuksen Enter Finlandissa? Tunnistaudu edustustossa tai palvelupisteessä 1.10.2022 mennessä

Julkaisuajankohta 25.5.2022 14.56
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on pidentänyt määräaikaa, jona sinun pitää käydä tunnistautumassa Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä tai Suomen edustustossa.

Tavallisesti sinun pitää käydä tunnistautumassa 3 kuukauden sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksen Enter Finland -verkkopalvelussa. Nyt tunnistautumisaikaa on jatkettu 1.10.2022 asti. 

Tarkoitus on helpottaa niiden hakijoiden tilannetta, joiden hakemus on vireillä Enter Finland-verkkopalvelussa, mutta tunnistautumaan pääseminen viivästyy koronaviruspandemian takia.  

Tunnistautuminen on pakollista ennen kuin hakemuksesi voidaan ottaa Maahanmuuttovirastossa käsittelyyn. Tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että käyt edustustossa tai palvelupisteessä todistamassa henkilöllisyytesi. Sinulta otetaan myös tarvittaessa sormenjäljet ja tarkistetaan alkuperäiset asiakirjat.

Sama pidennetty määräaika koskee niitä täydennyspyyntöjä, joissa selvityksen saaminen vaatii vierailua edustustossa. Jos siis olet saanut Maahanmuuttovirastolta täydennyspyynnön, jossa sinua pyydetään ottamaan edustustoon yhteyttä esimerkiksi haastattelua tai DNA-testiä varten, ota yhteyttä edustustoon viimeistään 1.10.2022. 

Jos haet jatkolupaa, voit välttää tunnistautumiskäynnin palvelupisteessä

Kun kirjaudut Enter Finlandiin suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla ja haet jatkolupaa, sinun ei välttämättä tarvitse käydä palvelupisteessä. Kun lähetät jatkolupahakemuksen, Enter Finland ilmoittaa sinulle, tarvitseeko sinun käydä tunnistautumassa palvelupisteessä vai ei. Lue lisää jatkoluvan hakemisesta ilman tunnistautumiskäyntiä.