Maahanmuutto Suomeen jatkuu vilkkaana – Migri vakinaistaa ja rekrytoi

22.11.2018 9.40
Tiedote

Maahanmuuttovirasto palkkaa tulevien kuukausien aikana merkittävän määrän osaajia maahanmuuton asiantuntijatehtäviin. Arviolta puolet eli noin 240 viraston määräaikaisista tehtävistä vakinaistetaan. Uusia työntekijöitä on haussa esimerkiksi oleskelupien käsittelyyn maahanmuuttoyksikköön ja turvapaikkayksikköön.

– Maahanmuutto Suomeen on jatkunut viime vuodet vilkkaana. Uudet rekrytoinnit ja nyt tehtävät vakinaistamiset varmistavat osaamisen ja hakemuskäsittelyn pitkäjänteisen kehittämisen, viraston apulaispäällikkö Raimo Pyysalo sanoo.

Maahanmuuttovirastosta on kasvanut maahanmuuton supervirasto, jonka rooli myös valmiuteen liittyvissä turvallisuusasioissa on korostunut viime vuosina. Tällä hetkellä virastossa työskentelee yli 1000 työntekijää eri puolilla Suomea.

Tavoite lyhentää käsittelyaikoja

Yhä useampi ulkomaalainen saapuu Suomeen työn, opiskelun tai perheen takia. Esimerkiksi tänä vuonna virastoon on saapunut yli 56 000 oleskelulupahakemusta, joiden yleisin peruste on joko perheenjäsen tai työnteko Suomessa.

– Ruuhkautuminen on näkynyt osin pidentyneinä käsittelyaikoina. Tarkoitus on käynnistää pian täydentävä rekrytointikierros. Tavoittelemme aiempaa lyhyempiä käsittelyaikoja sekä vastaamme tulevan vuoden maahanmuuton kasvunäkymiin, Pyysalo kertoo.

Turvapaikkayksikössä avoinna on ylitarkastajien tehtäviä. Aiemmin tänä vuonna voimaan tullut laki määrää, että turvapaikkahakemus käsitellään alle kuudessa kuukaudessa.

Monipuolisia tehtäviä maahanmuuton parissa

Virastossa työskentelee paljon esimerkiksi juristeja, hallinto- ja yhteiskuntatieteilijöitä ja asiakaspalvelun ammattilaisia. Maahanmuuton erityisosaaminen kehittyy työssä oppimalla ja perehdytyksellä. Osaan apulaistarkastajien tehtävistä sopii koulutustaustaksi myös ammatillinen koulutus. Apulaistarkastajia työskentelee esimerkiksi asiakaspalvelussa.

Henkilöstörakenteen uudistaminen alkoi kesällä ja jatkuu edelleen ensi vuonna: Määräaikaisuuksien määrä vähenee ja vakinaisten paikkojen osuus kasvaa selvästi. Osa tehtävistä vakinaistetaan julkisen haun kautta ja osa suoraan.

Ylijohtaja Jaana Vuorio sanoo, että Migrissä tehdään merkityksellistä ja vastuullista asiantuntijatyötä toimintaympäristössä, joka on jatkuvassa muutoksessa.

– Tarjoamme tilaisuuden kehittyä maahanmuuton laaja-alaiseksi ammattilaiseksi, Vuorio sanoo.

FAKTA

  • Maahanmuuttovirasto työllistää yli 1000 työntekijää eri puolilla Suomea.
  • Toimipaikkoja on Helsingissä, Raisiossa, Lappeenrannassa, Vaasassa, Oulussa, Pudasjärvellä, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa ja Rovaniemellä sekä Kuhmossa. Lisäksi Maarianhaminassa on määräajoin avoinna oleva toimipiste.
  • Viraston avoimet työpaikat ilmoitetaan verkkosivustolle valtiolle.fi

Lisätietoja medialle

Apulaispäällikkö Raimo Pyysalo, p. 0295 430 431, s-posti: [email protected]