Hyppää sisältöön

Myös ensimmäiset tilapäisen suojelun oleskelulupakortit lähetetään jatkossa DB Schenkerin noutopisteisiin

Julkaisuajankohta 3.5.2023 11.05
Tiedote

Tilapäisen suojelun perusteella myönnettävien ensimmäisten oleskelulupakorttien toimitus muuttuu 3.5.2023 alkaen. Jos saat myönteisen päätöksen tilapäisen suojelun hakemukseesi 3.5.2023 tai sen jälkeen, sinun pitää noutaa oleskelulupakorttisi DB Schenkerin noutopisteestä.

Kuljetuspalvelu DB Schenkerin noutopisteitä on ympäri Suomen, esimerkiksi useissa K-marketeissa ja R-kioskeissa. Oleskelulupakorttien valmistaja lähettää kortin suoraan asuinosoitettasi lähimpään DB Schenkerin noutopisteeseen kahden viikon sisällä siitä, kun olemme tehneet päätöksen tilapäisen suojelun hakemukseesi.

Ilman huoltajaa olevien lasten edustajille lähetämme jatkossakin lasten oleskelulupakortit edustajan ilmoittamaan osoitteeseen.

Korttien lähettäminen muuttuu, jotta saat kortin entistä nopeammin. Muutoksen avulla voimme myös entistä paremmin varmistua siitä, että kortteja ei katoa lähetyksen aikana.

Kun oleskelulupakorttisi on valmistunut, saat sähköpostiisi tai puhelinnumeroosi ilmoituksen DB Schenkeriltä

Ilmoituksessa kerrotaan, että voit nyt noutaa sinulle saapuneen lähetyksen. Ilmoituksessa on kerrottu DB Schenkerin noutopiste, josta voit noutaa lähetyksen.

Lähetämme jokaisen kortin omana lähetyksenä. Jos olet hakenut tilapäistä suojelua myös lapsellesi, lähetämme molemmat kortit erikseen.

Kun saat ilmoituksen, toimi näin:

  1. Ota mukaan DB Schenkerin ilmoitus saapuneesta lähetyksestä eli sähköpostiviesti tai tekstiviesti ja asiakasnumerosi eli PIN-koodisi. 
    • Löydät asiakasnumerosi vastaanottokeskuksen asiakaskortista ("Asiakasnumero/Kundnummer").
    • Sinun ei tarvitse näyttää DB Schenkerin työntekijälle asiakaskorttiasi. Riittää, että kerrot hänelle asiakasnumerosi. 
  2. Näytä DB Schenkerin noutopisteen työntekijälle ilmoitus, jonka olet saanut ja kerro hänelle asiakasnumerosi. Jos DB Schenkerin työntekijä kysyy sinulta PIN-koodia, se tarkoittaa asiakasnumeroasi.
  3. DB Schenkerin työntekijä antaa sinulle lähetyksen, jossa on uusi oleskelulupakortti.

Jos noudat kortin toisen henkilön puolesta, et tarvitse valtakirjaa. Ota mukaan DB Schenkerin noutoilmoitus sekä sen henkilön asiakasnumero, jonka korttia haet.

Lähetämme kortin suoraan siihen osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut omaan vastaanottokeskukseesi, jos 

  • asut Ahvenanmaalla,
  • sinulla on turvakielto tai
  • tiedossamme ei ole sähköpostiosoitettasi eikä puhelinnumeroasi.