Hyppää sisältöön

Näin lakko 1.-2.2.2024 vaikuttaa Maahanmuuttoviraston asiakkaisiin

Julkaisuajankohta 31.1.2024 14.55
Tiedote

Ay-liike vastustaa hallituksen työmarkkinatoimia menemällä lakkoon torstaina ja perjantaina 1.–2. helmikuuta. Lakko vaikuttaa postin kulkuun sekä julkisilla liikennevälineillä liikkumiseen.

Maahanmuuttoviraston postin kautta lähettämät kirjeet saattavat saapua myöhässä normaalista aikataulusta. Esimerkiksi päätökset, jotka lähetetään postitse, voivat tulla sinulle normaalia hitaammin. Jos lähetät virastoon postia, myös se saattaa saapua perille tavallista hitaammin.

Jos sinulla on esimerkiksi varattu aika Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen, ota huomioon, miten pääset paikalle, jos julkinen liikenne ei kulje.

Jos lähetät lisäselvityksen postin kautta ja se myöhästyy lakon takia määräpäivästä, sen pitää olla Maahanmuuttovirastolla viimeistään 9.2.2024

Sinun ei tarvitse olla asiasta yhteydessä Maahanmuuttovirastoon. 

Jos et pääse palvelupisteeseen ajanvaraukseesi, peru varauksesi

Jos et pääse Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen ajanvaraukseesi 1.–2.2.2024, peru varauksesi. Voit perua varauksen viimeistään 4 tuntia ennen ajanvarausta Vihta-ajanvarauspalvelusta. 

Varaa uusi aika tai peru aikasi ajanvarauspalvelussamme (migri.vihta.com)

Jos oleskelulupasi on vanhenemassa, hae jatkolupaa verkossa Enter Finlandissa. Tällöin oleskelulupaasi ei tule katkoa eikä työnteko-oikeutesi katkea, vaikka et pääsisi todistamaan henkilöllisyyttäsi ennen kuin edellinen lupasi päättyy.

Jos sinulle on varattu puhuttelu, ole tarvittaessa yhteydessä vastaanottokeskukseen 

Jos sinulle on varattu puhuttelu 1.–2.2.2024 etkä pääse matkustamaan tapaamiseen, ole yhteydessä vastaanottokeskukseesi. Vastaanottokeskus sopii kanssasi, miten pääset puhutteluun.

Jos olet hakenut verkossa, toimita lisäselvitykset Enter Finlandissa

Jos olet hakenut oleskelulupaa tai kansalaisuutta Enter Finland -verkkopalvelussa, voit toimittaa virastolle lähetettävät asiakirjat suoraan palveluun. Samoin tiedoksianto päätöksestä tulee suoraan Enter Finlandiin. Jos saat lisäselvityspyynnön Enter Finlandissa, lakko ei vaikuta määräpäivään, joka lukee Enter Finlandissa lisäselvityspyynnössäsi.