Hyppää sisältöön

Oletko hakemassa uutta oleskelulupakorttia tai EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukorttia? Sinun ei välttämättä tarvitse käydä Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä

Julkaisuajankohta 6.10.2022 8.37
Tiedote

Voit hakea uutta oleskelulupakorttia tai oleskelukorttia Enter Finlandissa ja välttää käynnin palvelupisteessä, jos uusimisen peruste on jokin seuraavista:

 • Kortin voimassaoloaika on päättymässä.
 • Kortti on kadonnut, tai varastettu.
 • Kortti on mennyt niin huonoon kuntoon, että sen tietoja ei pysty lukemaan.
 • Sinulla on oleskelulupatarra passissa ja passin voimassaoloaika on päättymässä.

Joissain tilanteissa et voi välttää palvelupistekäyntiä

Jos olet alaikäinen, et voi uusia korttia Enter Finlandissa. Varaa aika Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen ajanvarauspalvelustamme.

Jos olet uusimassa korttia muuttuneiden nimitietojen takia, et voi välttää käyntiä palvelupisteessä. Voit kuitenkin täyttää lomakkeen etukäteen Enter Finlandissa. Tällöin sinun ei tarvitse kertoa tietojasi erikseen, kun tunnistaudut palvelupisteessä. Varaa aika palvelupisteeseen sen jälkeen, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Tee näin, jos haluat välttää käynnin palvelupisteessä:

 1. Kirjaudu olemassa olevalle tilillesi Enter Finlandiin
  • Jos olit kirjautunut aikaisemmin sähköpostiosoitteella, päivitä kirjautumistapa kohdassa ”Omat tiedot” verkkopankkitunnuksiin, mobiilivarmenteeseen tai kansalaisvarmenteeseen.
  • Sinun pitää olla hakenut aikaisemmin lupaa samalta tililtä.
 2. Liitä hakemukseen sähköisen passikuvan kuvatunnus, jonka saat valokuvaamosta. Kuvatunnus saa olla enintään 6 kuukautta vanha.
 3. Maksa hakemus Enter Finlandissa.
 4. Lähetä hakemus. Enter Finland kertoo sinulle pitääkö sinun käydä palvelupisteessä vai ei.

Lue Tunnistautuminen-sivulta yleisimmät syyt sille, miksi joudut käymään Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä todistamassa henkilöllisyytesi, vaikka olet tunnistautunut vahvasti.

Mahdollisuus välttää käynti palvelupisteessä on ollut jo aikaisemmin mahdollista jatkolupaa hakeville. Jo oli 10 000 asiakasta on välttänyt käynnin palvelupisteessä ja säästänyt aikaa.

Lue lisää