Hyppää sisältöön

Oletko paennut Ukrainasta? Osoitteen pitää aina olla Maahanmuuttoviraston tiedossa

Julkaisuajankohta 29.4.2022 11.01
Tiedote

Maahanmuuttoviraston pitää aina tietää ajantasainen osoitteesi esimerkiksi siksi, että voimme lähettää päätöksen tilapäisen suojelun hakemukseen.

Ilmoita uusi osoite omaan vastaanottokeskukseesi. Maahanmuuttovirasto saa tiedon sitä kautta.

Ilman huoltajaa olevan lapsen osoite on erityisen tärkeä

Ilman huoltajaa oleva lapsi majoittuu yleensä ryhmäkodissa. Lapsi voi majoittua myös esimerkiksi sukulaistensa kanssa yksityismajoituksessa.

Jos asut lapsen kanssa yksityismajoituksessa ja muutatte uuteen osoitteeseen, ilmoita osoitteenmuutoksesta lapsen omaan ryhmäkotiin tai vastaanottokeskukseen.

  • Ilmoita lapsen tiedot: etu- ja sukunimi, syntymäaika, Maahanmuuttoviraston asiakasnumero ja uusi osoite, jossa lapsi majoittuu. Ilmoita myös omat yhteystietosi: etu- ja sukunimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
  • Voit tehdä ilmoituksen ryhmäkotiin tai vastaanottokeskukseen puhelimitse tai voit käydä ilmoittamassa asiasta. Voit myös lähettää ilmoituksen postitse. Löydät vastaanottokeskusten yhteystiedot verkkosivuiltamme migri.fi/vastaanottokeskukset.

Ilman huoltajaa olevan lapsen ajantasainen osoite on erityisen tärkeä myös lapsen palvelujen järjestämiseksi.

Aikuiset ja perheet: Ilmoita uusi osoite heti

Jos asut yksityismajoituksessa ja muutat Suomessa toiseen osoitteeseen, ilmoita uusi osoitteesi omaan vastaanottokeskukseen. Osoitteen ilmoittaminen on tärkeää, että säilytät oikeutesi vastaanottopalveluihin.

  • Ilmoita: etu- ja sukunimi, syntymäaika, Maahanmuuttoviraston asiakasnumero ja uusi osoite, jossa majoitut. Ilmoita myös omat yhteystietosi: puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
  • Voit tehdä ilmoituksen omaan vastaanottokeskukseesi puhelimitse tai voit käydä ilmoittamassa asiasta. Voit myös lähettää ilmoituksen postitse. Löydät vastaanottokeskusten yhteystiedot verkkosivuiltamme migri.fi/vastaanottokeskukset.

Jos siirryt vastaanottokeskuksesta toiseen, Maahanmuuttovirasto saa tiedon asiasta automaattisesti. Uuden vastaanottokeskuksen osoitetta ei tarvitse ilmoittaa erikseen.

Jos et tiedä omaa vastaanottokeskustasi, ilmoita osoitteesi Maahanmuuttovirastoon. Lähetä ilmoitus salattuna sähköpostina osoitteeseen: migri@migri.fi. Käytä salatun sähköpostin lähettämiseen palvelua securemail.migri.fi.

Tiedote ukrainaksi: Ви втекли з України? Адреса завжди повинна бути відомою у Міграційній службі Фінляндії