Hyppää sisältöön

Oletko Suomessa, koska et pääse matkustamaan kotimaahasi koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi? Voit hakea tilapäistä oleskelulupaa

25.5.2020 11.02
Tiedote

Voit tietyissä tilanteissa hakea tilapäistä oleskelulupaa, jos et pääse matkustamaan kotimaahasi tai pysyvään asuinmaahasi koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi.

Hae tilapäistä oleskelulupaa koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi, jos

  • poliisi ei voi jatkaa viisumisi voimassaoloaikaa.
  • viisumivapausaikasi on päättynyt. 
  • edellisen määräaikaisen oleskelulupasi voimassaolo päättyy eikä sinulla ole perustetta jatkoluvalle.
  • et aio jäädä Suomeen jollain muulla perusteella, kuten työn, opiskelun tai perhesiteen perusteella.

Toimi näin, jos haet tilapäistä oleskelulupaa:

  • Täytä paperihakemus, jonka löydät verkkosivuiltamme (lomake OLE_MUU).
  • Tarkasta verkkosivuiltamme hakemukseen tarvittavat liitteet.
  • Toimita meille täyttämäsi hakemus. 

a. Varaa aika Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen ajanvarauspalvelumme kautta (palvelukategoria: Oleskelulupa, palvelu: Muu peruste) ja tuo täytetty hakemus tullessasi varatulle ajalle tai

b. lähetä hakemus meille postitse tai sähköpostitse, jolloin lähetämme sinulle erikseen kutsun tunnistautumiseen palvelupisteessä. 

Tätä oleskelulupaa ei voi hakea verkkopalvelu Enter Finlandissa.

Hakemuksen hinta aikuiselle on 150 € ja lapselle 100 €. Nämä hinnat koskevat ainoastaan koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi haettavaa tilapäistä oleskelulupaa.

Koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi myönnettävä tilapäinen oleskelulupa on voimassa 31.10.2020 asti. Hakemuksen vireilletulopäivämäärä ei vaikuta oleskeluluvan voimassaoloajan pituuteen.

Seuraavat syyt eivät yksinään riitä perusteeksi oleskeluluvan myöntämiselle:

  • Taloudelliset syyt, kuten matkan korkea hinta.
  • Kotimaahan tai asuinmaahan ei ole suoraa lentoa tai muuta suoraa liikenneyhteyttä.
  • Kotimaan tai asuinmaan koronavirustilanne on huonompi kuin Suomessa.

Palautamme sinulle erotuksen, jos olet maksanut hakemuksestasi täyden hinnan 

Jos olet jo hakenut tilapäistä oleskelulupaa muulla perusteella koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi ja maksanut hakemuksesta tavallisen oleskelulupahakemuksen mukaisen hinnan (ensimmäinen oleskelulupa aikuiselle 520 €, jatkolupa aikuiselle 260 €), lähetä maksunpalautuspyyntö osoitteeseen [email protected] Palautamme sinulle erotuksen, kun olemme käsitelleet pyyntösi. Pyyntöjen käsittely on ruuhkautunut, joten odota yhteydenottoamme. 

Lisätietoa

Seuraa verkkosivujamme migri.fi/koronavirus. Sivulta löydät ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta toimintaamme ja usein kysytyt kysymykset. Tiedotamme heti mahdollisista muutoksista.

Jos oleskelet Suomessa voimassa olevalla viisumilla, ole yhteydessä poliisiin. Poliisi vastaa viisumin voimassaoloajan jatkamisesta. Lisätietoa löydät poliisin verkkosivuilta.

Asiakastiedote