Hyppää sisältöön

Oletko uusimassa oleskelulupakorttia? Hae uutta korttia verkossa ja asiointisi nopeutuu

Julkaisuajankohta 1.7.2021 10.25

Kun lähetät lomakkeen Enter Finlandissa, sinun ei tarvitse enää kertoa tietojasi, kun tunnistaudut palvelupisteessä. Lisäksi asiointisi nopeutuu entisestään, kun maksat hakemuksesi Enter Finlandissa. 

Jo nyt suurin osa oleskelulupakorttien uusijoista jättää hakemuksensa verkossa.  

Lue tarkasti oleskelulupakortin uusimista koskevat ohjeet verkkosivuiltamme. 

Varaa aika nyt ja osallistu kokeiluun, jossa testaamme lyhyempää palveluaikaa

Lyhennämme väliaikaisesti palveluaikaa, jonka tarvitset oleskelulupakortin uusimiseen ja tunnistautumiseen palvelupisteessä. Maanantaista 28.6.2021 alkaen ajanvarauspalvelussamme on voinut varata 15 minuuttia kestäviä palveluaikoja 1.7.–15.7.2021 väliselle ajanjaksolle.  

Kyseessä on kokeilu, jonka jälkeen kaikki oleskelulupakortin uusimista koskevat palveluajat palautuvat ajanvarauspalvelussamme 30 minuutin kestoisiksi. Jos saamme kokeilusta hyviä tuloksia, lyhennämme elo-syyskuun vaihteessa oleskelulupakortin uusimista koskevia palveluaikoja pysyvästi.  

Etsimme jatkuvasti keinoja, joilla voimme sujuvoittaa asiakaspalveluamme. Palveluaikaa lyhentämällä voimme palvella entistä enemmän asiakkaita päivän aikana. 

Lyhyt palveluaika on tarkoitettu vain oleskelulupakortin uusimista varten. Jos sinun pitää hakea uutta oleskelulupaa, varaa sitä varten oikea aika ajanvarauspalvelustamme.

Missä tilanteissa voin hakea oleskelulupakortin uusimista?

Jos sinulla on pysyvä oleskelulupa, hae oleskelulupakortin uusimista ennen kuin nykyisen korttisi voimassaolo päättyy.  

Jos sinulla on määräaikainen oleskelulupa, sinun tarvitsee yleensä hakea oleskelulupakortin uusimista vain sellaisissa tilanteissa, joissa oleskelulupakorttisi on kadonnut, varastettu tai mennyt rikki. Kun oleskelulupasi voimassaolo on päättymässä, älä hae uutta oleskelulupakorttia vaan hae jatkolupaa. 

Lisätietoa

Verkossa hakeminen ja lyhennetyn palveluajan kokeilu koskevat myös oleskelukorttia. Lue oleskelukortin uusimista koskevat ohjeet verkkosivuiltamme. 

Asiakastiedote