Hyppää sisältöön

SPR jatkaa vastaanottokeskuksen palveluntuottajana Ahvenanmaalla

Julkaisuajankohta 2.10.2023 9.38

Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri jatkaa vastaanottopalveluiden tuottajana Ahvenmaalla. Maahanmuuttovirasto kilpailutti Ahvenanmaan vastaanottokeskustoiminnan viime keväänä osana laajempaa kokonaisuutta, ja valitsi palveluntuottajaksi Babando Oy:n.

Kokonaisvertailuhinnaltaan halvin tarjoaja kilpailutuksessa oli SPR:n Varsinais-Suomen Piiri, mutta sisäisessä kilpailutuksessa olleen ehdon mukaan sama tarjoaja voi tulla valituksi palveluntuottajaksi enintään kahdelle osa-alueelle. SPR:n Varsinais-Suomen piiri oli jo voittanut yhden osa-alueen ja SPR:n Satakunnan piiri toisen. Maahanmuuttovirasto sovelsi rajoitusta myös samaan lähipiiriin kuuluviin tarjoajiin eli Suomen Punaisen Ristin eri piirien katsottiin kuuluvan samaan lähipiiriin. Koska SPR oli jo voittanut kahden muun osa-alueen kilpailutukset, sopimustoimittajaksi Ahvenanmaata koskevalla osa-alueelle valittiin toiseksi halvimman hinnan esittänyt Babando Oy.

SPR:n Varsinais-Suomen piiri valitti päätöksestä markkinaoikeuteen, joka 18.9.2023 antamallaan päätöksellä kumosi Maahanmuuttoviraston keväällä tekemän päätöksen. Markkinaoikeus katsoi, ettei Maahanmuuttovirasto voinut olettaa tarjouskilpailuun osallistuneiden SPR:n piirien kuuluvan samaan lähipiiriin vain sillä perusteellä, että ne kuuluvat samaan Suomen Punaisen Ristin organisaatioon ja sen keskushallinnon alaisuuteen.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt 28.9.2023 uuden Ahvenanmaata koskevan hankintapäätöksen, jossa palveluntuottajaksi on valittu halvimman tarjouksen esittänyt SPR:n Varsinais-Suomen piiri, joka näin jatkaa vuonna 2022 alkanutta toimintaansa.

Lisätietoa medialle

Hankintalakimies Kalle Hertti, etunimi.sukunimi@migri.fi, puh. 0295 433 037

Lehdistötiedote