Uudet videot neuvovat oleskelulupa-asiakkaita

3.2.2020 11.07
Tiedote

Miten oleskelulupaa haetaan? Mistä saa apua oikean hakemuksen valintaan? Mikä on Enter Finland? Tänään julkaistu kymmenen videon sarja opastaa maahanmuuttajia oleskeluluvan hakemisessa.

Videot kertovat oleskelulupaa hakeville asiakkaille kannustavasti ja ymmärrettävästi oikean hakemuksen valinnasta, verkossa hakemisesta ja palvelupisteessä asioinnista.
 
– Haluamme, että asiakkaat eivät turhaan jännitä palvelupisteessä asioimista, vaan heillä on selkeä kuva siitä, miten valmistautua käyntiin ja mitä käynnillä ja sen jälkeen on odotettavissa, kertoo projektipäällikkö Essi Lojander. 
 
Maahanmuuttoviraston tavoitteena on, että videot kannustavat asiakkaita käyttämään verkkopalvelu Enter Finlandia. Verkossa hakeminen on paperihakemusta nopeampi ja edullisempi vaihtoehto.

Selkeys, lähestyttävyys ja asiakaslähtöisyys 

Maahanmuuttoviraston asiakkaat antoivat palautetta videoiden kuvakäsikirjoituksista käyttäjätestauksissa. Asiakkaiden kehitysehdotukset olivat tärkeitä videoiden toteuttamisessa. 
 
– Koko videotuotannon ytimessä on selkeys, lähestyttävyys ja asiakaslähtöisyys. Sen takia asiakkailta saatu palaute oli äärimmäisen tärkeää, kertoo Lojander.
 
Videoiden tekemisessä on käytetty apuna myös Selkokeskuksen asiantuntijaa, joka teki kahden videon kuvakäsikirjoituksille selkotarkastuksen. Kaikki videot on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ruotsinkieliset käsikirjoitukset tarkasti Ruotsin Migrationsverket ja englanninkieliset käsikirjoitukset puolestaan englantia äidinkielenään puhuva testihenkilö.
 
Videot on tehty osana ERSUS-hanketta (Easy to read speak & understand -service). Videoiden lisäksi hankkeessa on uudistettu palvelupisteissä ja verkossa annettavaa visuaalista ohjeistusta sekä asiakkaille lähetettäviä täydennyspyyntöjä. ERSUS-hanke saa EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukea.

Lisätietoa medialle

Lehdistötiedote