Hyppää sisältöön

Haetko uutta oleskelulupakorttia tai Suomen kansalaisuutta? Voit nyt varata ajan palvelupisteeseen vuodelle 2024

Julkaisuajankohta 5.12.2023 12.45
Tiedote

Jos haet uutta oleskelulupakorttia tai Suomen kansalaisuutta ja sinun täytyy käydä palvelupisteessä tunnistautumassa, voit nyt varata ajan alkuvuodelle 2024. Noudata näitä ohjeita, jos varaat vuoden 2023 puolella ajan palvelupisteeseen alkuvuodelle 2024.

2.1.2024 alkaen oleskelulupakortin uusimiselle, kansalaisuushakemukselle tai kansalaisuusilmoitukselle tarkoitettu aika palvelupisteessä on 20 minuuttia. Vuoden 2023 loppuun saakka näille hakemuksille tarkoitetut ajat ovat 30 minuuttia.

Huomioi, että uuden oleskelulupakortin hakeminen on eri asia kuin jatkoluvan hakeminen. Voit hakea uutta oleskelulupakorttia näissä tapauksissa:

 • sinulla on pysyvä oleskelulupa (P) ja oleskelulupakorttisi voimassaoloaika on päättymässä tai päättynyt, tai 
 • sinulla voimassa oleva oleskelulupa (A-, B- tai P-lupa) ja
  • oleskelulupakorttisi on kadonnut,
  • oleskelulupakorttisi on niin huonokuntoinen, ettei sen tietoja pysty lukemaan tai
  • oleskelulupakorttiisi merkityt henkilötiedot ovat muuttuneet.

Täytä hakemus Enter Finland -verkkopalvelussa ennen ajanvarausta

Suosittelemme, että täytät hakemuksen etukäteen Enter Finland -verkkopalvelussa. Jos kirjaudut Enter Finlandiin esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla, sinun ei välttämättä tarvitse käydä palvelupisteessä. Lue lisää sivulta Tunnistautuminen.

Jos haet kansalaisuutta ja et voi käyttää Enter Finlandia, täytä paperihakemus ennen palvelupisteessä vierailua. Oleskelulupakortin uusimiseen ei ole paperihakemusta.

Näin varaat ajan ajanvarauspalvelussamme

 1. Siirry ajanvarauspalveluun osoitteeseen migri.vihta.com.
 2. Valitse ”Varaa uusi aika”.
 3. Valitse ”Varaan yhdelle”, jos varaat ajan vain itsellesi. Jos myös perheenjäsenesi hakee samaan aikaan uutta oleskelulupakorttia tai kansalaisuutta, valitse ”Varaan perheelle”.
 4. Valitse palvelukategoria ”Oleskelulupa” tai ”Kansalaisuusasia” sen mukaan, kumpaa haet.
 5. Valitse palvelu ”7. Oleskelulupakortin uusiminen (2.1.2024 alkaen)” tai ”5. Kansalaisuusasiat (2.1.2024 alkaen)” sen mukaan, kumpaa haet.
 6. Valitse toimipiste, jossa haluat vierailla.
 7. Paina ”Hae vapaat ajat”.
 8. Valitse sinulle sopiva aika ja täytä ajanvarauspalvelun vaatimat tiedot.

Huomioi, että nämä ajat on tarkoitettu vain oleskelulupakortin uusimiseen tai kansalaisuusasioille. Muille hakemuksille tarkoitetut ajat ovat edelleen 30 minuuttia, ja siksi on tärkeää, että varaat ajan oikealle hakemustyypille.

2.1.2024 alkaen ajanvaraukset normaalisti

Ajanvarauspalvelumme päivittyy 2.1.2024. Sen jälkeen kaikki oleskelulupakortin uusimiselle, kansalaisuushakemukselle tai kansalaisuusilmoitukselle varattavat ajat ovat 20 minuuttia. Valitse ajanvarauspalvelussa sinulle oikea palvelu hakemuksesi mukaan.

Lue lisää: