Hyppää sisältöön

Jatkamme tilapäisiin oleskelulupiin ja jatkolupiin liittyvää väliaikaista myöntämiskäytäntöä 31.12.2021 asti

24.2.2021 15.15

Tilapäistä oleskelulupaa koronaviruspandemian takia voi hakea 31.12.2021 asti. Lisäksi jatkamme 31.12.2021 asti jatkolupiin liittyvää käytäntöä, jonka mukaan voimme edelleen myöntää sinulle jatkoluvan, vaikka tulosi olisivat tilapäisesti vaadittua alhaisemmat koronaviruspandemian vuoksi.

Tilapäinen oleskelulupa matkustusrajoitusten takia 

Voit tietyissä tilanteissa hakea tilapäistä oleskelulupaa, jos et pääse matkustamaan kotimaahasi tai pysyvään asuinmaahasi koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi. Koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi myönnettävä tilapäinen oleskelulupa on voimassa 31.12.2021 asti. Hakemuksen vireilletulopäivämäärä ei vaikuta oleskeluluvan voimassaoloajan pituuteen. Lue lisää verkkosivuiltamme osoitteesta migri.fi/olet-suomessa.  

Voit myös hakea jatkolupaa matkustusrajoitusten takia, jos et voi matkustaa kotimaahasi tai pysyvään asuinmaahasi koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi. Jos sinulla on tilapäinen oleskelulupa, joka vanhenee 31.3.2021, voit hakea jatkolupaa, jos et edelleenkään pääse matkustamaan kotimaahasi. Lue lisää sivulta migri.fi/olet-suomessa.

Jatkolupa ja tulojen heikentymisen vaikutus

Maahanmuuttovirasto voi myöntää sinulle jatkoluvan, vaikka tulosi olisivat tilapäisesti vaadittua alhaisemmat. Tulojen alenemisen täytyy johtua koronaviruspandemiasta ja kestää enintään kuusi kuukautta. Tällä haluamme varmistaa, että koronan aiheuttamat poikkeustilanteet, kuten katkokset työsuhteessasi, eivät vaikuta asumiseesi Suomessa.  

Toimeentuloedellytyksestä ei poiketa automaattisesti kaikissa jatkolupahakemuksissa. Maahanmuuttovirasto tarkistaa, johtuuko tilanteesi koronaviruksesta. Poikkeus on voimassa 31.12.2021 asti. 

Lue lisää asiakastiedotteesta: Maahanmuuttovirasto huomioi koronaviruksen vaikutukset toimeentuloon ja opintoihin, kun haet jatkolupaa 

Lisätietoa

Asiakastiedote