Hyppää sisältöön

Lakon vuoksi kirjeiden toimitus myöhästyy

Julkaisuajankohta 22.2.2023 10.13
Tiedote

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut lakosta ajalla 15.–21.2.2023. Postialan työntekijäliitto PAU tukee lakkoa 16.2. alkaen. Lakko viivästyttää postin jakelua Suomessa.

Maahanmuuttoviraston postin kautta lähettämät kirjeet saapuvat todennäköisesti myöhässä normaalista aikataulusta. Jos lähetät virastoon postia, myös se saattaa saapua perille tavallista hitaammin. Esimerkiksi oleskelulupakortit ja tiedoksiannot päätöksistä voivat tulla sinulle normaalia hitaammin.

Viraston kirjaamo voi ruuhkautua lakon takia. Tästä syystä myös lakon jälkeen kirjeiden käsittelyssä voi olla viivettä.

Määräajan ylittyminen postilakon vuoksi ei vaikuta asiasi käsittelyyn

Jos lähetät Maahanmuuttovirastolle postia ja täydennyksesi myöhästyy postilakon vuoksi, niin se ei vaikuta asiasi käsittelyyn.

Esimerkiksi tiettyyn päivämäärän mennessä pyydetty lisäselvitys, joka saapuu myöhässä postilakon vuoksi, otetaan edelleen huomioon asiasi käsittelyssä.

Sinun ei tarvitse olla asiasta yhteydessä Maahanmuuttovirastoon. 

Oleskelulupakorttien lähetys edustustoihin sujuu normaalisti

Oleskelulupakorttitoimitukset edustustoihin ulkomailla toimivat normaalisti, koska Posti ei vastaa korttien toimituksesta.

Jos olet hakenut verkossa, toimita lisäselvitykset Enter Finlandissa

Jos olet hakenut oleskelulupaa tai kansalaisuutta Enter Finland -verkkopalvelussa, voit toimittaa virastolle lähetettävät asiakirjat suoraan palveluun. Samoin tiedoksianto päätöksestä tulee suoraan Enter Finlandiin.

Asiakastiedote