Hyppää sisältöön

Liitä uusimmat tiedot toimeentulostasi Enter Finlandiin, jos tunnistautumiskäyntisi viivästyy

9.11.2020 14.23

Koronaviruspandemian takia monet asiakkaamme pääsevät tunnistautumaan vasta usean kuukauden päästä siitä, kun he ovat lähettäneet hakemuksensa Enter Finland -verkkopalvelussa.

Tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että sinun pitää käydä edustustossa tai palvelupisteessä, jossa sinulta otetaan sormenjäljet. Samalla henkilöllisyytesi ja tarvittavat asiakirjat tarkistetaan.

Jos olet lähettänyt hakemuksesi Enter Finlandissa, mutta pääset tunnistautumaan vasta useampi kuukausi myöhemmin

  • tarkista ennen tunnistautumiskäyntiäsi, että Enter Finlandiin liittämäsi toimeentuloselvitykset ovat korkeintaan 3 kuukautta vanhoja. 
    • Jos Enter Finlandiin liittämäsi selvitykset toimeentulosta ovat yli 3 kuukautta vanhat, liitä hakemukseesi toimeentulotiedot viimeisten 3 kuukauden ajalta, ennen kuin käyt tunnistautumassa edustustossa tai palvelupisteessä. 
    • Ota mukaasi alkuperäiset selvitykset, kun käyt tunnistautumassa.

Jos haet opiskelijan oleskelulupaa

  • tarkista toimeentuloselvitysten lisäksi, että vakuutuksesi ei ole vanhentunut. Jos vakuutuksesi on vanhentunut, liitä Enter Finlandiin uusi vakuutus ja ota alkuperäinen vakuutuksesi mukaan, kun käyt tunnistautumassa. 

Tunnistautumisaikaa edustustoissa ja palvelupisteissä on pidennetty 30.4.2021 asti

Yleensä hakijan, joka hakee oleskelulupaa, oleskeluoikeuden rekisteröintiä tai kansalaisuutta, pitää käydä edustustossa tai Suomessa palvelupisteessä 3 kuukauden sisällä siitä, kun hakemus on laitettu vireille verkkopalvelu Enter Finlandissa. Nyt tunnistautumisaikaa on pidennetty 30.4.2021 asti.

Lisätietoa

Asiakastiedote