Hyppää sisältöön

Oletko Suomessa ja lähettänyt hakemuksesi postitse tai sähköpostilla Maahanmuuttovirastoon? Saat kutsun tunnistautumiskäynnille palvelupisteeseen

25.5.2020 14.19
Tiedote

Saat Maahanmuuttovirastolta kirjeenä kutsun tunnistautumiskäynnille, jos olet lähettänyt oleskelulupa- tai matkustusasiakirjahakemuksesi postitse tai sähköpostilla.

Kutsukirjeessä ilmoitamme sinulle tunnistautumiskäynnin ajankohdan, palvelupisteen ja asiakirjat, jotka sinun pitää ottaa mukaasi palvelupisteeseen. Asiointipaikkasi on sinua lähinnä oleva Maahanmuuttoviraston palvelupiste.

Toimi näin, jos olet lähettänyt hakemuksesi postitse tai sähköpostilla:

  • Odota kutsua tunnistautumiseen. 
  • Ilmoita heti kutsussa olevaan sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon, jos et pääse paikalle tunnistautumaan sinulle varattuna aikana. Saat meiltä ohjeet, kuinka toimia. Jos et peru tunnistautumisaikaa viimeistään päivää ennen tunnistautumista, hakemustasi ei käsitellä ja saatat saada kielteisen päätöksen. 

Olemme vastaanottaneet oleskelulupa- ja matkustusasiakirjahakemuksia postitse ja sähköpostilla koronaviruspandemian aikana 20.3.2020 lähtien. Voit edelleen lähettää paperisen hakemuksesi postitse tai sähköpostilla, jos et voi käyttää Enter Finland -verkkopalvelua. Katso ohjeet hakemuksen lähettämiseen verkkosivuiltamme. Suosittelemme kuitenkin tekemään hakemuksen Enter Finlandissa, jossa asiointi on nopeampaa.

Enter Finlandissa asioiva - varaa aika ajanvarausjärjestelmästä 

Sinulle ei lähetetä erillistä kutsua tunnistautumiskäynnille, jos olet hakenut oleskelulupaa Enter Finland -verkkopalvelussa. Varaa aika tunnistautumiskäyntiin Maahanmuuttoviraston verkkosivujen ajanvarausjärjestelmästä, josta löydät kaikki varattavissa olevat vapaat ajat. Ohjeet ajanvaraukseen löydät verkkosivuiltamme. Jos vapaita aikoja ei ole, odota rauhassa ja katso myöhemmin ajanvaraustilannetta.

Et voi toistaiseksi asioida vuoronumerolla palvelupisteissämme. Pyrimme lisäämään asiointiaikoja kesän aikana. 

Jos haet jatkolupaa ja olet tunnistautunut vahvasti Enter Finlandissa, sinun ei kaikissa tapauksissa tarvitse asioida palvelupisteessä. Voit tunnistautua Enter Finlandissa vahvasti verkkopankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella. Palvelu kertoo sinulle, tarvitseeko sinun asioida palvelupisteessä vai riittääkö pelkkä verkossa tehty hakemus. Jos asiointi palvelupisteessä vaaditaan, varaa aika itsellesi ajanvarausjärjestelmästä. Lue vahvasta tunnistautumisesta lisää verkkosivuiltamme.

Lisätietoa

Seuraa verkkosivujamme migri.fi/koronavirus. Sivulta löydät ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta toimintaamme ja usein kysytyt kysymykset. Tiedotamme heti mahdollisista muutoksista.

Asiakastiedote