Hyppää sisältöön

Uusi oleskelulupakorttisi edullisemmin Enter Finlandissa ja vältä käynti palvelupisteessä

Julkaisuajankohta 2.4.2024 9.00
Tiedote

Oleskelulupakortti on voimassa korkeintaan 5 vuotta. Sinun pitää uusia kortti 5 vuoden välein, koska kortin sirulle tallennetaan biometrisinä tunnisteina esimerkiksi kasvokuva ja 2 sormenjälkeä. Uutta korttia kannattaa hakea verkossa. Joka toisella kerralla saatat myös välttää käynnin palvelupisteessä.

Tee näin, jos haluat välttää käynnin palvelupisteessä:

 • kirjaudu Enter Finland -tilillesi vahvasti tunnistautuneena, eli verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai kansalaisvarmenteella 
  • Jos olet kirjautunut aikaisemmin sähköpostiosoitteella, päivitä tilisi kirjautumistapa kohdasta ”Omat tiedot”.
 • liitä hakemukseen sähköinen passikuvatunnus ja 
 • maksa hakemus 

Myös alle 18-vuotias lapsi voi välttää palvelupisteessä käynnin, jos hän hakee uutta oleskelulupakorttia vahvasti tunnistautuneen huoltajan Enter Finland -tililtä.

Tee hakemus edullisemmin verkossa

Sinun kannattaa hakea uutta korttia verkossa Enter Finland -palvelussa. Uusi oleskelulupakortti on edullisempi, kun haet sitä verkossa. Enter Finland on myös sujuvin tapa asioida. Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Enter Finland -tililläsi sekä täydentää sitä tarvittaessa helposti ja nopeasti.

Enter Finland -palvelussa tehdyn hakemuksen käsittelymaksu on 60 euroa ja hakemus on mahdollista maksaa vasta sen lähettämisen jälkeen. Palvelupisteellä tehdyn hakemuksen käsittelymaksu on 75 euroa.

Voit hakea uutta oleskelulupakorttia tai oleskelukorttia Enter Finlandissa ja mahdollisesti välttää palvelupistekäynnin, jos uusimisen peruste on jokin seuraavista:

 • Kortin voimassaoloaika on päättymässä.
 • Kortti on kadonnut tai varastettu.
  • Jos haet uutta korttia kadonneen tai varastetun kortin tilalle, sen hinta on 120€.
 • Kortti on mennyt niin huonoon kuntoon, että sen tietoja ei pysty lukemaan.
 • Sinulla on oleskelulupatarra passissa ja passin voimassaoloaika on päättymässä.

Huomioi, että uuden oleskelulupakortin hakeminen on eri asia kuin jatkoluvan hakeminen. Jos lupasi vanhenee, et voi hakea sille jatkoa hakemalla uutta oleskelulupakorttia. Hae silloin jatkolupaa. Lue lisää sivulta Jatkolupa.

Lue lisää verkkosivuiltamme: