Hyppää sisältöön

Voit hakea oleskelulupakortin uusimista nyt Enter Finlandissa

3.12.2020 14.31

Tarvitseeko sinun uusia oleskelulupakorttisi tai EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukorttisi? Nyt voit täyttää korttisi uusimista varten hakulomakkeen Enter Finland -verkkopalvelussa.

Löydät lomakkeen Enter Finlandin etusivulta kohdasta ”Valitse sopiva hakemus alta”. Valitse ruutu ”Oleskelulupakortin tai oleskelukortin uusiminen”.

Tee näin:

Hae verkossa ja asiointisi nopeutuu

Kun lähetät lomakkeen Enter Finlandissa, sinun ei tarvitse enää kertoa tietojasi, kun tunnistaudut palvelupisteessä. Lisäksi asiointisi nopeutuu entisestään, kun maksat hakemuksesi Enter Finlandissa. 

Yleensä sinun pitää käydä palvelupisteessä 3 kuukauden sisällä siitä, kun hakemus on laitettu vireille verkkopalvelu Enter Finlandissa. Nyt tunnistautumisaikaa on pidennetty 30.4.2021 asti. Lue lisää sivulta migri.fi/asiointi-koronavirusepidemian-aikana.

Missä tilanteissa voin hakea oleskelulupakortin uusimista?

Jos sinulla on pysyvä oleskelulupa, hae oleskelulupakortin uusimista ennen kuin nykyisen korttisi voimassaolo päättyy. 

Jos sinulla on määräaikainen oleskelulupa, sinun tarvitsee yleensä hakea oleskelulupakortin uusimista vain sellaisissa tilanteissa, joissa oleskelulupakorttisi on kadonnut, varastettu tai mennyt rikki. Kun oleskelulupasi voimassaolo on päättymässä, älä hae uutta oleskelulupakorttia vaan hae jatkolupaa. 

Oleskelulupakortin uusimisesta löydät lisää tietoa sivulta migri.fi/oleskelulupakortin-uusiminen.

Oleskelukortin uusimisesta löydät lisää tietoa sivulta migri.fi/oleskelukortti-ja-sen-uusiminen

Voit hakea oleskelulupakortin ja oleskelukortin uusimista vain Suomessa.