Hyppää sisältöön

Älä anna henkilötietojasi puhelimitse, jos et ole täysin varma soittajan henkilöllisyydestä

Julkaisuajankohta 21.11.2023 14.03
Tiedote

Olemme havainneet, että asiakkaillemme on soitettu huijauspuheluita Maahanmuuttoviraston nimissä. Puheluissa soittaja esiintyy Maahanmuuttoviraston työntekijänä ja pyrkii selvittämään asiakkaiden henkilötietoja tai tietoja heidän hakemuksestaan tai elämäntilanteestaan.

Pyydämme lisäselvitykset asiakkailta yleensä kirjallisesti. Jos soitamme sinulle, puhelut tulevat 0295-alkuisesta numerosta ja keskustelemme kanssasi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Jos epäilet joutuneesi tietojen kalastelun uhriksi, niin ilmoita asiasta välittömästi Maahanmuuttovirastoon. Sinulla on oikeus tehdä tapauksesta myös rikosilmoitus.

Hoida hakemukseen liittyvät asiat turvallisesti ja nopeasti Enter Finlandissa

Voit täyttää hakemuksesi, liittää tarvitut liitteet ja maksaa käsittelymaksun turvallisesti suojatun verkkoyhteyden kautta verkkopalvelu Enter Finlandissa. Sen käyttäminen on usein nopeampaa kuin asiakaspalveluumme soittaminen tai sähköpostin lähettäminen. Lisäksi Enter Finland on auki 24/7.

Jos olet lähettänyt hakemuksen Enter Finland -verkkopalvelussa, käytä sitä myös, jos lähetät hakemukseesi liittyviä lisätietoja. Kirjaudu palveluun ja lisää asiakirjat hakemukseesi. Näin lisäät liitteitä Enter Finland-palvelussa.

Jos et voi käyttää Enter Finlandia, käytä salattua sähköpostia

Älä koskaan lähetä henkilötietojasi sisältäviä sähköposteja ilman salausta. Kun lähetät henkilötietoja sisältävää sähköpostia, käytä Securemail-palveluamme, joka salaa viestisi. Teknisistä ja tietoturvasyistä avaamme vain Maahanmuuttoviraston Securemail-palvelulla lähetetyt viestit.

Näin käytät Maahanmuuttoviraston Securemail-palvelua:

  1. Siirry osoitteeseen securemail.migri.fi.
  2. Jos haluat vaihtaa palvelun kieltä, valitse haluamasi kieli sivun oikeassa yläkulmassa olevasta pudotusvalikosta.
  3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ”Lähettäjä”-kenttään. Paina ”Jatka”. 
  4. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi painamalla ”Rekisteröidy”. Jos olet jo rekisteröitynyt sähköpostiosoitteellasi, tilaa uusi linkki sähköpostiisi.
  5. Saat sähköpostilla henkilökohtaisen linkin, jonka kautta voit lähettää viestin. Saapunut linkki on voimassa 30 päivää.
  6. Siirry sähköpostiisi ja avaa henkilökohtainen linkkisi, jonka kautta voit lähettää sähköpostin. 
  7. Kirjoita viestisi ja liitä mahdolliset liitteet. Lisäksi voit valita, että haluat saada lukukuittauksen, kun luemme viestisi.
  8. Paina ”Lähetä”. Saat ilmoituksen ”Viestin lähetys onnistui”, kun viestisi on onnistuneesti lähetetty.
  9. Jos valitsit viestiä lähettäessäsi, että haluat lukukuittauksen, saat automaattisen lukukuittauksen sähköpostiisi, kun olemme avanneet ja lukeneet viestisi.

Lähetä viestisi vain kerran – näin nopeutat viestien käsittelyä. Käsittelemme viestit saapumisjärjestyksessä.

Lue lisää: