Hyppää sisältöön

Helsingin Malmin palvelupiste avoinna viitenä lauantaina syksyn aikana

Julkaisuajankohta 12.9.2022 8.34
Tiedote

Malmin palvelupisteessä palvellaan ajanvarausasiakkaita lauantaina 17.9 sekä alustavasti myös 8.10., 29.10., 12.11. ja 3.12.

Syyskuun jälkeisiin lauantaiaukioloaikoihin voi tulla vielä muutoksia ja ilmoitamme ajankohtaiset aukioloajat aina sivulla Palvelupisteet.

Lauantain ajat tulevat varattaviksi ajanvarauspalveluumme saman viikon maanantaina. Lauantaisin ei ole vuoronumeroasiointia. Pääset asioimaan vain ajanvarauksella.

Ajanvaraus on tarkoitettu tavalliseen hakemusten vastaanottoon, eikä liity ukrainalaisille annettavaan tilapäiseen suojeluun. Jos tulet Ukrainasta ja haet tilapäistä suojelua, voit jättää hakemuksen vain poliisilla tai rajavartiolaitoksella. 

Varaa itsellesi vain yksi aika, jotta aikoja riittää mahdollisimman monelle. Jos perheesi tarvitsee uusia lupansa, varaa perheaika. Tutustu ajanvarausohjeisiin.

Näin asioit sujuvasti

  • Täytä hakemus etukäteen ennen kuin tulet palvelupisteeseen. Käytä hakemusopasta, jos et ole varma, mikä on sinulle sopiva hakemus. 
    • Jos et ole tehnyt hakemusta etukäteen, emme voi palvella sinua, koska palvelutiskillä ei ole aikaa täyttää lomaketta.
  • Käsittelyaika-arviota ei kannata tulla kysymään palvelupisteelle. Voit tarkastaa hakemuksesi tilanteen monissa tapauksissa verkossa:
  • Jos sinua on pyydetty toimittamaan Maahanmuuttovirastoon lisäselvityksiä, lisää ne asiaasi Enter Finlandissa tai lähetä ne postitse. 
  • Jos sinulla on ajanvarausaika ja et pääse paikalle, muista perua aikasi. Veloitamme peruuttamattomasta ajasta 50 euroa.

Malmin palvelupisteeseen on hyvät julkisen liikenteen yhteydet

Malmin palvelupisteeseen pääsee kätevästi junalla tai bussilla. Omalla autolla tuleville on aikarajoituksilla ilmaisia pysäköintipaikkoja muun muassa Viljatien varrella ja Malmintorin kauppakeskuksen parkkihalleissa. Palvelupisteen tontilla ei ole asiakkaille varattuja pysäköintipaikkoja.