Hoppa till innehåll

Servicestället i Malm i Helsingfors har öppet fem lördagar i höst

Utgivningsdatum 12.9.2022 8.34
Pressmeddelande

Malms serviceställe betjänar kunder som bokat tid lördagen 17.9 och preliminärt även 8.10, 29.10, 12.11 och 3.12.

Det kan ännu ske ändringar i lördagstiderna efter september och vi meddelar alltid aktuella öppettider på sidan Serviceställen.

Lördagstiderna kommer att kunna bokas i vår tidsbokningstjänst från och med måndagen samma vecka. På lördagar går det inte att sköta ärenden med könummer. Du kan endast uträtta ärenden om du bokat tid.

Tidsbokningen är avsedd för vanligt mottagande av ansökningar, inte tillfälligt skydd för ukrainare. Om du kommer från Ukraina och ansöker om tillfälligt skydd kan du endast lämna in din ansökan hos polisen eller gränsbevakningsväsendet. 

Boka bara en tid så att tiderna räcker till så många som möjligt. Om din familj behöver förnya sitt tillstånd ska du boka en familjetid. Läs mer om tidsbokning.

Så här sköter du dina ärenden smidigt

  • Fyll i ansökan på förhand innan du kommer till servicestället. Använd ansökningsguiden om du inte är säker på vilken ansökan som är rätt för dig. 
    • Om du inte har fyllt i ansökan på förhand kan vi inte betjäna dig, eftersom det inte finns tid att fylla i blanketten vid servicedisken.
  • Kom inte till servicestället för att fråga hur länge handläggningen av din ansökan tar. Du kan i många fall kontrollera din ansökan på webben:
  • Om Migrationsverket har bett dig lämna in tilläggsutredningar ska du lägga till dem till ditt ärende i Enter Finland eller skicka dem per post. 
  • Kom ihåg att avboka tiden om du inte kan komma. Om du inte avbokar din tid måste du betala en avgift på 50 euro.

Smidigt med kollektivtrafik till servicestället i Malm

Det är lätt att ta sig till verksamhetsstället i Malm med tåg eller buss. För dem som kommer med egen bil finns det avgiftsfria parkeringsplatser med tidsbegränsningar bland annat längs Spannmålsvägen och i parkeringshallarna i Malmtorgets köpcentrum. På serviceställets tomt finns inga parkeringsplatser reserverade för kunderna.