Hyppää sisältöön

Mahdollisuus hakemusten jättämiseen postitse ja sähköpostitse poistuu 1.9. alkaen

Julkaisuajankohta 28.8.2020 10.41

Palaamme normaaliin toimintatapaan 1.9.2020 alkaen koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen jälkeen. Kiireellisissä asioissa voit jälleen asioida vuoronumerolla Maahanmuuttoviraston palvelupisteissä. Saat hakemuksesi jatkossakin vireille Enter Finlandissa tai asioimalla palvelupisteessä ajanvarauksella.

Tiistaina 1.9. Maahanmuuttovirasto avaa uudestaan myös palvelupaikan International House Helsingissä (IHH). Maahanmuuttovirasto hoitaa IHH:ssa EU-rekisteröintejä ajanvarauksella. Ajan voit varata ajanvarauspalvelusta. Aikoja avautuu varattavaksi aina viikoksi kerrallaan.

Et voi enää saada hakemustasi vireille lähettämällä meille sähköpostia tai postia

Koronaviruspandemian aikana olet voinut saada paperisen hakemuksesi vireille lähettämällä sen postitse tai sähköpostitse Maahanmuuttovirastoon. Tämä mahdollisuus poistuu 1.9.2020 alkaen. Jos saamme hakemuksen sinulta tämän jälkeen postitse, palautamme sen sinulle. 

Sinun ei tarvitse varata aikaa meille tai tulla asioimaan vuoronumerolla, jos olet jättänyt hakemuksesi sähköpostilla tai postilla ennen 1.9.2020. Saat meiltä kutsun tunnistautumaan palvelupisteeseen.  Odota rauhassa yhteydenottoamme.

Vuoronumeroasiointi on tarkoitettu kiireellisille hakemuksille

Ajanvarauksemme on tällä hetkellä ruuhkautunut, mutta lisäämme aikoja syksyn aikana. Näet kaikki varattavat ajat ajanvarauspalvelussamme. Vuoronumerot on tarkoitettu kiireellisten hakemusten vastaanottoa varten. Kansalaisuushakemukset eivät yleensä ole kiireellisiä hakemuksia. Lue lisää ajanvarauksesta ja asioinnista Maahanmuuttovirastossa.

Peru aikasi, jos sinulla on flunssan oireita

Vaikka palaamme normaalitoimintatapaan, niin koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne ei ole vielä ohi. Älä siis tule palvelupisteeseemme, jos sinulla on flunssan oireita. Muista perua aikasi, jos et pääse tapaamiseen paikalle. Jos olet tullut ulkomailta, noudata viranomaisten karanteeniohjeita ennen kuin asioit palvelupisteessä. Lue lisää asioinnista Maahanmuuttovirastossa koronaepidemian aikana.

Myös asiakaspalvelunumeroissa muutoksia syyskuussa

Asiakaspalvelunumeron 0295 419 600 palveluaika muuttuu syyskuussa. Jatkossa numero palvelee sinua arkisin kello 8.30 - 15.30. Muutoksella pyritään parantamaan asiakaspalvelua. Aamutunnit ovat palvelussa ruuhkaisimmat, joten palveluaikaa siirtämällä pystytään jatkossa vastaamaan useampaan puheluun.

Poikkeusajan asiointia koskeva palvelunumero 0295 419 627 poistuu käytöstä 1.9. alkaen.

Jos tarvitset neuvontaa, käytä seuraavia palvelukanaviamme:

Asiakastiedote