Somalian tiedonhankintamatkalla kerättiin tietoa Mogadishun tilanteesta

12.5.2020 13.11
Tiedote

Maahanmuuttoviraston maatietopalvelun tutkijat kävivät tiedonhankintamatkalla Somalian pääkaupungissa Mogadishussa helmi–maaliskuun vaihteessa. Tutkijat tapasivat matkalla kansainvälisiä järjestöjä ja toimijoita sekä paikallisia kansalaisjärjestöjä.

Tiedonhankintamatkan tarkoituksena oli kerätä tietoa Mogadishun turvallisuustilanteesta ja humanitäärisistä oloista sekä vahvistaa kontaktiverkostoa kansainvälisten ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Tiedonhankintamatkoja useisiin maihin

Tiedonhankintamatkat ovat osa maatietopalvelun FAKTA-hanketta, joka on saanut EU:n turvapaikka-, maahanmuutto-, ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukea. 

Maahanmuuttovirasto on tehnyt hankkeen aikana tiedonhankintamatkoja useisiin maihin. Edellinen tiedonhankintamatka Somaliaan tehtiin vuonna 2018. 

Tiedonhankintamatkoista julkaistaan raportit Maahanmuuttoviraston verkkosivuilla. Somalian raportin julkaisusta kerrotaan myöhemmin tiedotteella.

Fakta: Tutkimustietoa maiden tilanteesta päätöksentekoa varten

  • Maahanmuuttoviraston maatietopalvelu tuottaa tietoa erityisesti niistä maista, joista Suomeen tulee turvapaikanhakijoita, kiintiöpakolaisia ja muita maahanmuuttajia.
  •  Maiden tilanteesta saadaan tiedonhankintamatkojen lisäksi tietoa useilla muilla tavoilla. Lähteitä ovat esimerkiksi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR, tutkimuslaitokset ja muiden maiden maatietopalvelut.
  •  Maahanmuuttoviraston päätöksenteossa käytetään aina ajantasaista maatietoa. Tutkijat eivät osallistu päätöksentekoon tai maalinjausten tekemiseen.
  • Lisätietoa maatiedosta tietopankista.
  • Lue maatutkijoiden työstä uutishuoneesta.

Lisätietoja medialle

  • Yleistietoa FAKTA-hankkeesta: projektipäällikkö Satu Ruotsalainen, s-posti: [email protected], puh. 0295 433 037
  • Tarkempaa tietoa Somalian maatiedosta: tutkija Riku Santaharju, s-posti: [email protected], puh. 0295 433 037