Hyppää sisältöön

Voit hakea oleskelulupaasi pikakaistalla 22.12.2022 alkaen, jos työskentelet johtajana

Julkaisuajankohta 22.12.2022 9.05
Tiedote

Jos haet oleskelulupaa pikakaistalla, voit saada oleskeluluvan 14 päivässä. Voit muuttaa Suomeen heti, kun olet saanut myönteisen päätöksen oleskelulupahakemukseesi ja vastaanottaa oleskelulupakortin Suomessa.

Jos tarvitset viisumin, että voit matkustaa Suomeen ilman oleskelulupakorttia, voit hakea oleskeluluvan kanssa yhtä aikaa d-viisumia

Voit hakea pikakaistalla 22.12. alkaen, jos haet oleskelulupaa

Myös puolisosi ja lapsesi voivat hakea oleskelulupaa pikakaistalla, jos he hakevat oleskelulupaa samaan aikaan sinun kanssasi.

Pikakaistalla voi hakea vain ensimmäistä oleskelulupaa, ei jatkolupaa. Jos olet jo Suomessa, et voi hakea pikakaistalla.

Tee näin, jos olet johtaja ja haluat hakea pikakaistalla:

  1. Täytä sinulle sopiva oleskelulupahakemus Enter Finlandissa ja maksa hakemus ennen kuin lähetät sen.
  2. Varaa aika tunnistautumiseen, eli henkilöllisyyden todistamiseen. Sinun pitää käydä tunnistautumassa viimeistään viiden työpäivän sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksen Enter Finlandissa.
  3. Työnantajasi pitää käydä täyttämässä työehdot hakemukseesi työnantajan Enter Finlandissa viimeistään kahden työpäivän sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksesi Enter Finlandissa.
  4. Jos puolisosi ja lapsesi hakevat oleskelulupaa pikakaistalla sinun kanssasi, puolisosi pitää lähettää oma hakemuksensa viimeistään kahden päivän sisällä siitä, kun sinä olet lähettänyt oman hakemuksesi Enter Finlandissa. Huoltaja täyttää lapsen hakemuksen omalta tililtään sen jälkeen, kun hän on lähettänyt oman hakemuksensa. Varmista, että liitteinä olevat perhesuhteisiin liittyvät asiakirjat ovat laillistettu.

Pikakaista tuli käyttöön kesäkuussa

Pikakaista on ollut käytössä jo 1.6.2022 alkaen

Lisätietoa pikakaistasta: