Hyppää sisältöön

Vastaanottopalveluiden päättyminen

Kun turvapaikkahakemuksesi on käsitelty, sinun on aika siirtyä eteenpäin vastaanottokeskuksesta.

Jos poliisi ei pysty käännyttämään sinua maasta, mutta voisit palata itsenäisesti kotimaahasi, saat käyttää vastaanottopalveluita vielä 30 päivää. Käännyttäminen ei onnistu esimerkiksi, jos kotimaahasi ei ole sopivia liikenneyhteyksiä tai kotimaasi ei suostu ottamaan vastaan poliisin saattamina palautettuja henkilöitä.

Poliisi ilmoittaa vastaanottokeskukselle heti, jos ei pysty käännyttämään sinua. Sen jälkeen sinulla on 30 päivää aikaa poistua maasta itsenäisesti tai hakea vapaaehtoisen paluun tukea.

Kun 30 päivää on kulunut, vastaanottopalvelusi päättyvät. Et siis saa enää asua vastaanottokeskuksessa, etkä saa enää vastaanottorahaa tai muita vastaanottokeskuksen tarjoamia palveluita, kuten terveydenhoitoa.

Ilman huoltajaa Suomeen tulleiden lasten vastaanottopalveluita ei päätetä eli lapsi jatkaa asumista vastaanottokeskuksessa siihen asti, kun hänet poistetaan maasta.

Tilastot

Tilastoja siitä, kuinka monelta on päätetty vastaanottopalvelut löydät vastaanottokeskuksia käsittelevältä tilastotietosivultamme.