Hyppää sisältöön

Ulkomailla hakeva: Oleskelulupa myönnetään jälleen päätöspäivästä, poikkeusmenettelystä luovuttu

14.5.2020 14.49
Tiedote

Maahanmuuttovirasto myöntää jälleen ensimmäiset ulkomailla haetut oleskeluluvat alkamaan hakemuksesi ratkaisupäivästä alkaen. Oleskelulupasi on voimassa yleensä siitä päivästä, kun hakemukseesi on tehty myönteinen päätös. Oleskelulupasi voidaan myöntää alkavaksi myöhemmin kuin päätöspäivästä, jos esimerkiksi opintosi alkavat vasta syksyllä.

Koronavirustilanteesta johtuvien maahantulon rajoitusten takia Maahanmuuttovirasto on myöntänyt 15.4.-7.5.2020 välisenä aikana ensimmäiset oleskeluluvat alkamaan poikkeuksellisesti 14.5.2020 alkaen. Tällä käytännöllä olemme halunneet varmistaa, että oleskelulupasi voimassaoloaika ei kulu, kun odotat muuttoa Suomeen.

Oleskelulupapäätöksessäsi lukee, milloin lupasi alkaa. 

Oleskeluluvalla Suomeen saapuvien maahantulosta löydät tarkempaa tietoa Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta

Voit joutua vielä odottamaan oleskelulupakorttiasi

Sinulla pitää olla oleskelulupakortti, kun tulet Suomeen.

Edustustot eivät pysty jakamaan oleskelulupakortteja normaalisti. Korttien toimittamista koskeviin tiedusteluihin vastaa se edustusto, jossa olet asioinut. Tarkasta sinua palvelevan Suomen edustuston tilanne finlandabroad.fi -sivustolta. 

Olet saanut luvan ratkaisupäivästä alkaen myös poikkeusaikana, jos

Lisätietoa

Seuraa verkkosivujamme migri.fi/koronavirus. Sivulta löydät ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta toimintaamme ja usein kysytyt kysymykset.

Asiakastiedote