Hyppää sisältöön

Helsingin palvelupiste aloittaa toimintansa Malmilla 6.4.

6.4.2021 8.00

Helsingin palvelupiste aloittaa 6.4.2021 uusissa tiloissa Malmilla osoitteessa Kaupparaitti 10, 00700 Helsinki. Helsingin palvelupiste Käenkujalla sulkeutui kokonaan 19.3. Asioi jatkossa Malmilla.

Löydät Malmin palvelupisteen Maahanmuuttoviraston ajanvarauspalvelusta nimellä Helsinki: Malmin palvelupiste. Katso palvelupisteen aukioloajat sivulta migri.fi/palvelupisteet.

Helsingissä järjestettävät turvapaikkapuhuttelut ja suulliset kuulemiset jatkuvat normaalisti osoitteessa Ratapihantie 11, Helsinki.

Uuteen toimipisteeseen on hyvät julkisen liikenteen yhteydet 

Uuteen toimipisteeseen pääsee kätevästi junalla tai bussilla. Omalla autolla tuleville on aikarajoituksilla ilmaisia pysäköintipaikkoja muun muassa Viljatien varrella ja Malmintorin kauppakeskuksen parkkihalleissa. Palvelupisteen tontilla ei ole asiakkaille varattuja pysäköintipaikkoja. Katso uuden toimipisteen sijainti kartalta.  

Huomioi koronarajoitukset

Pidä yli kahden metrin turvaväli toisiin. Käytä kasvomaskia. Noudata Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia, joilla voit ehkäistä koronaviruksen tarttumista. Noudata ohjeistuksia myös silloin, kun jonotat vuoroasi palvelupisteen ulkopuolella.

Turvatarkastus otetaan käyttöön Malmilla 12.4. alkaen

Turvatarkastusten avulla haluamme varmistaa, että asiakkailla, tulkeilla, avustajilla ja viraston henkilöstöllä on turvallinen työympäristö.

Valmistaudu turvatarkastukseen ja tule ajoissa paikalle

Tule paikalle vähintään 10 minuuttia ennen sovittua aikaa. Koronaviruksen takia voimme päästää sisään vain rajoitetun määrän ihmisiä. Jos tulet paikalle paljon ennen tapaamisesi alkua, joudut odottamaan vuoroasi palvelupisteen ulkopuolella.

Turvatarkastus sujuu parhaiten, kun poistat päältäsi kaikki runsaasti metallia sisältävät esineet, kuten isot korut ja vyön, ja asetat ne läpivalaisuhihnalle tarkastettavaksi.

Suosittelemme ottamaan mukaan mahdollisimman vähän tavaraa, siten tarkastus sujuu nopeammin.

Ilmoita turvatarkastajalle, jos sinulla on kehossasi metalliosia, esimerkiksi proteesi tai tekonivel. Ilmoita myös, jos sinulla on sydämentahdistin ja ota mukaan tahdistinkortti, jos sinulla sellainen on.
Myös jotkut vaatteissa olevat osat, kuten paljetit, metallinapit ja alusasujen tukikaaret saattavat aiheuttaa hälytyksen.

Jos mukana on sylivauvoja tai pieniä lapsia, lapsi kulkee metallinilmaisinportin läpi vanhemman sylissä. Lapsen ruoat ja muut tarvikkeet laitetaan läpivalaisuhihnalle.

Muista, että tarkastus tehdään joka kerta kun tulet sisään asiakastilaan. Jos käyt välillä ulkona ja palaat uudestaan asiakastilaan, sinun pitää takaisin tullessasi kävellä jälleen turvatarkastuksen läpi.