Hyppää sisältöön

Työskenteletkö tilapäisesti huoltovarmuuden kannalta tärkeässä tehtävässä? Työnteko-oikeutesi muuttuu 1.11. alkaen

23.10.2020 11.12

Suomessa on voinut työskennellä huoltovarmuuden kannalta kriittisellä alalla kaikilla työntekoon tai opiskeluun perustuvilla luvilla 9.4.2020. alkaen. Tämä tilapäinen poikkeus työnteko-oikeuteen päättyy 31.10.2020.

Marraskuun alusta alkaen ammattialan tai työnantajan vaihto ei ole mahdollista luvassa mainitulta alalta tai työnantajalta toiselle ilman, että haet jatkolupaa. 

Lue lisää työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta: Ulkomaalaisten työntekijöiden työnteko-oikeuden tilapäinen laajennus päättyy lokakuun lopussa

Jos jatkat työskentelyä alalla, jolle sinulla on oleskelulupa

Jos palaat huoltovarmuusalalta entiseen työpaikkaasi, ja entiselle alalle tai työnantajalle myönnetty oleskelulupa tai jatkolupa on yhä voimassa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. 

Jos lupasi on päättymässä pian, hae jatkolupaa sille alalle tai työnantajalle, jolla työskentelet 1.11. alkaen. Muista hakea jatkolupaa ennen kuin edellinen lupasi päättyy. 

Jos jatkat työskentelyä huoltovarmuusalalla

Jos sinulla on jo lupa kyseiselle huoltovarmuusalalle, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos oleskelulupasi on päättymässä, hae jatkolupaa ennen kuin edellinen lupasi päättyy.

Jos haluat jatkaa työskentelyä huoltovarmuuden kannalta tärkeässä tehtävässä, mutta sinulla ei ole oleskelulupaa alalle, hae uutta jatkolupaa työsi perusteella. 

Huomaathan, että työnteko-oikeutesi huoltovarmuusalalla katkeaa 31.10., jos edellinen oleskelulupasi on myönnetty toiselle alalle. Työnteko-oikeutesi huoltavarmuusalalla alkaa uudelleen, kun myönteinen päätös jatkolupahakemukseesi on tehty. 

Jatkolupa ilman käyntiä palvelupisteessä – tunnistaudu Enter Finlandissa

Muista hakea jatkolupaa Enter Finland -verkkopalvelussa ennen kuin edellinen lupasi päättyy. Näin varmistat, että oleskelusi Suomessa on laillista ja voit työskennellä luvan käsittelyn ajan sillä alalla, jolle edellinen lupasi on myönnetty. Voit hakea jatkolupaa vain, jos olet Suomessa.

Ota käyttöön vahva tunnistautuminen Enter Finland -verkkopalvelussa. Vahvalla tunnistautumisella tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että kirjaudut palveluun suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla. Kun tunnistaudut vahvasti 

  • voit välttää palvelupisteessä käynnin.
  • Enter Finland kertoo sinulle, pitääkö sinun varata aika tunnistautumiskäyntiin palvelupisteeseen vai ei. 

Lue lisää vahvasta tunnistautumisesta sivulta migri.fi/tunnistautuminen

Palvelupisteemme ajanvaraus on ruuhkautunut. Suosittelemme sinua käyttämään vahvaa tunnistautumista. 

Lisätietoa

Seuraa ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista asiakkaisiin: migri.fi/koronavirus
 

Asiakastiedote