Hyppää sisältöön

Asioitko Maahanmuuttovirastossa? Käytä kasvomaskia suositusten mukaisesti

3.11.2020 8.41

Suosittelemme, että käytät kasvomaskia, jos tulet jättämään hakemusta, osallistut suulliseen kuulemiseen tai turvapaikkapuhutteluun, tai jos olet tulossa tapaamaan asiakaspalvelijaa muussa asiassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koronavirus tarttuu sairastuneen henkilön yskiessä, aivastaessa tai puhuessa. Osa tartunnan saaneista henkilöistä ei saa oireita tai he oireilevat hyvin vähäisesti, jolloin he eivät ole tietoisia tartunnastaan. Kun käytät kasvomaskia oikein, voit vähentää tartuntojen leviämistä. Lue huolellisesti suositus ja ohjeet maskin käytöstä THL:n verkkosivuilta

Käytä maskia suositusten mukaisesti, kun olet toimipisteidemme sisätiloissa. Pidä odotustilassa riittävä turvaväli (1-2 metriä) muihin samassa tilassa oleviin henkilöihin.

Älä tule paikalle, jos olet sairas, oireinen tai altistunut koronavirukselle. Muista perua aikasi. 

Kun asioit palvelupisteessä,

voit ottaa mukaasi oman maskin. Valitettavasti emme pysty jakamaan maskeja kaikille palvelupisteissä asioiville asiakkaillemme.

Kun tulet suulliseen kuulemiseen tai turvapaikkapuhutteluun, 

voit ottaa mukaasi oman maskin tai pyytää vartijalta kirurgista suu- ja nenäsuojusta. Suosittelemme, että käytät maskia koko kuulemisen tai puhuttelun ajan.  

Kirurgisia suu- ja nenäsuojuksia on saatavilla toimipisteestä riippuen myös kuulemis- ja puhutteluhuoneissa.

Jos teitä on useampi henkilö kuulemisessa tai puhuttelussa (hakija, tulkki, lakimies, edustaja, tukihenkilö tai huoltaja) teidän pitää istua 1-2 metrin etäisyydellä toisistanne. 

Jos olet turvapaikanhakija ja asut vastaanottokeskuksessa,

  • noudata vastaanottokeskuksesta saamaasi ohjeistusta maskin käytöstä ja koronavirustilanteessa toimimisesta.

Lisätietoa

Asiakastiedote