Hyppää sisältöön

Migrissä töissä: Korkeakouluharjoittelijana koulutus- ja kehittämispalveluissa

10.8.2023 11.14
Kristiina Solio:

Olen Kristiina Solio ja olen toiminut tämän kesän Migrin harjoittelijana. Parasta harjoittelussa on ollut mahdollisuus hyödyntää omaa pedagogista osaamista ja vaikuttaa työn sisältöihin.

Aloitin koulutussuunnittelun harjoittelijana koulutus- ja kehittämispalveluiden tiimissä toukokuun puolivälissä. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa aikuiskasvatustiedettä ja valmistun pian maisteriksi.

Hain Migriin harjoittelijaksi kolmesta syystä: tarjolla oli mielenkiintoinen oman alan harjoittelupaikka, olen kiinnostunut valtiosta työnantajana ja halusin päästä tekemään työtä, jolla on yhteiskunnallista merkitystä. 

Harjoitteluni keskeisimmät tehtävät ovat liittyneet verkkokursseihin. Olen suunnitellut Migrille yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokurssia sekä uutta tietoturvakurssia. Olen myös päässyt kommentoimaan muiden tekemiä verkkokursseja sekä päivittämään valtionhallinnon yhteisen oppimisalustan eOppivan kurssien sisältöjä. Lisäksi olen avustanut uusien työntekijöiden perehdytyksessä sekä suunnitellut ja toteuttanut korkeakouluharjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden verkostoitumistilaisuuksia kesän ajan. 

Harjoittelun tehtävistä oma suosikkini on ehdottomasti ollut yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokurssin suunnittelu, koska olen päässyt hyödyntämään siinä pedagogista osaamistani. Kasvatustieteen opinnoista on ollut etua myös organisointiin ja fasilitointiin.

Ennen harjoittelua en juurikaan tuntenut Migrin toimialaa ja siksi harjoittelu on ollut todella silmiä avaava. Yksi mieleenpainuvimpia hetkiä oli vierailu Malmin palvelupisteellä, jossa pääsin konkreettisesti näkemään, miten vaativaa ja tärkeää työtä asiakaspalvelijat ja koko Migri tekevät.

Parasta Migrissä on mielestäni se, että täällä pääsee vaikuttamaan moneen asiaan, vaikka onkin ”vain harjoittelija”. Minulla on todella hyvä ohjaaja, jonka kanssa keskustelimme heti alussa siitä, mitä kaikkea voisin ja haluaisin harjoittelun aikana tehdä. Täällä tulee sellainen olo, että minua oikeasti tarvitaan ja kuunnellaan.

Uutishuoneen uutinen