Hyppää sisältöön

Migri.fi sai Selkeästi meille -tunnuksen

28.12.2023 14.10
Selkeästi meille -tunnus.

Maahanmuuttovirasto osallistui Selkeästi meille -hankkeen kognitiivisen saavutettavuuden arviointeihin ja työpajoihin, joissa tutustuttiin kognitiivisen saavutettavuuden ohjeisiin.

Selkeästi meille -hanke on Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteishanke, joka edistää viestinnän ja sähköisten palveluiden kognitiivista saavutettavuutta.

Työpajat järjestettiin syksyn 2023 aikana. Tästä työstä ja halusta edistää kognitiivista saavutettavuutta, Maahanmuuttovirastolle myönnettiin Selkeästi meille -tunnus. 

Työpajoihin osallistuivat Maahanmuuttoviraston lisäksi

  • Verohallinto (vero.fi)
  • Metsähallitus (eräluvat.fi)
  • Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (valvira.fi).

 Ymmärrettävyys ja selkeä kieli on meille erittäin tärkeää. Asiakkaamme tulevat eri kulttuureista sekä lähtökohdista ja monesti käsittelemämme asiat vaikuttavat heidän elämäänsä suuresti. Tällöin tiedon omaksumiskyky saattaa olla heikentynyt. Siksi onkin hienoa, että ymmärrettävyyteen panostaminen koetaan virastossa tärkeäksi ja siihen halutaan panostaa, Maahanmuuttoviraston viestintäsuunnittelija Eini Perkko iloitsee.

Migri.fi-sivuston uudistaminen on suunnitteilla ja uusia oppeja aiotaan hyödyntää uuden sivuston suunnittelussa. Nykyisestä sivustosta tulikin hyviä havaintoja, joihin pitää kiinnittää uuden suunnittelussa huomiota. 

Hankkeen tiedote: Viranomaiset kehittivät verkkopalvelujaan helpommiksi käyttää ja ymmärtää (selkeastimeille.fi)

Uutishuoneen uutinen