Hyppää sisältöön

Vuoronumerolaitteen testaus Helsingin palvelupisteessä alkaa 12.9.2023

Julkaisuajankohta 11.9.2023 13.30
Tiedote

Testaamme Helsingin Malmin palvelupisteessä uutta toimintatapaa vuoronumeroasioinnissa 12.9.– 27.10.2023. Kokeilun aikana voit itse ottaa vuoronumeron palvelupisteen aulassa sijaitsevasta laitteesta, jos et ole varannut aikaa palvelupisteeseen etukäteen. Tähän asti palveluneuvojat ovat jakaneet vuoronumerot.

Suosittelemme, että varaat ajan palvelupisteeseen etukäteen ajanvarauspalvelussamme (migri.vihta.com). Ilman ajanvarausta voit joutua odottamaan vuoroasi useita tunteja.

Vuoronumerot ovat vain kiireellisille hakemuksille

Vuoronumerolla saat palvelua ilman ajanvarausta, jos hakemuksesi on kiireellinen. Kiireellinen tarkoittaa tilannetta, jossa oleskelulupasi, oleskelulupakorttisi tai Suomen myöntämän matkustusasiakirjasi voimassaolo on jo päättynyt tai päättyy seuraavaan 3 kuukauden kuluessa.

Kansalaisuushakemus tai EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinti eivät ole kiireellisiä asioita. Jos olet EU-kansalainen, voit varata ajan rekisteröintiä varten International House Helsinkiin.

Jos haluat kysyä hakemuksesi käsittelytilanteesta, tee se sähköpostitse tai puhelimitse. Voit tehdä kiirehtimispyynnön vain sähköpostitse. Lue lisää sivulta Kiirehtimispyynnöt. Henkilökohtainen vierailu palvelupisteessä ei nopeuta hakemuksesi käsittelyä.

Näin asioit palvelupisteessä vuoronumerolla

  1.  Jos haet oleskelulupaa, täytä hakemus etukäteen Enter Finland- verkkopalvelussa tai paperilomakkeella. Voit täyttää hakemuksen etukäteen Enter Finlandissa myös, jos haet uutta oleskelulupakorttia.
  2. Ota palvelupisteeseen mukaan passi ja tarvittavat liitteet sekä hakemuslomake, jos teit paperihakemuksen. Muista valokuva, jonka tarvitset aina oleskelulupa- tai passihakemukseen.
  3. Vuoronumerolaite sijaitsee palvelupisteen odotusaulassa. Ota vuoronumero laitteesta.
  4. Odota vuoroasi. Numerosi ilmestyy odotusaulassa olevalle näytölle, kun on sinun vuorosi. Näytöltä näet myös huoneen, johon sinun pitää mennä.

Palvelemme vuoronumeroilla palvelupisteen aukioloaikojen mukaisesti. Jos asiakaspalvelu vuoronumerolla ruuhkautuu, lopetamme vuoronumeroiden jakamisen ilmoitettua aiemmin, jotta ehdimme palvella kaikki vuoronumeron saaneet asiakkaat.

Palvelemme ajan varanneita asiakkaita normaalisti

Jos olet varannut ajan etukäteen ajanvarauspalvelussamme, et tarvitse vuoronumeroa. Kutsumme sinut palveltavaksi nimelläsi.

Voit välttää käynnin palvelupisteessä, jos haet jatkolupaa tai uutta oleskelulupakorttia verkossa

Jos haet jatkolupaa, uutta oleskelulupakorttia tai uutta EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukorttia Enter Finland -palvelussa ja tunnistaudut vahvasti verkkopankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella, sinun ei välttämättä tarvitse käydä palvelupisteessä. Enter Finland kertoo sinulle hakemuksen lähettämisen jälkeen, tarvitseeko sinun käydä palvelupisteessä. Lue lisää sivulta Tunnistautuminen.

Lue lisää: