Turvapaikanhakija: Jos Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisu vaikuttaa turvapaikkapäätökseesi, olemme sinuun yhteydessä

23.12.2019 9.17
Tiedote

Maahanmuuttovirasto käy läpi noin 500 viraston tekemää turvapaikkapäätöstä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) 14.11.2019 antaman ratkaisun takia.

Ryhmässä on useita eri kansalaisuuksia. Tiedotimme asiasta 22.11.

Käymme läpi kielteisen päätöksesi, jos se on ollut täytäntöönpanokelpoinen ja lainvoimainen ennen EIT:n ratkaisua, eli odotat maasta poistamista eikä sinulla ole kansainvälistä suojelua koskevaa asiaa tai valitusta vireillä. Jos havaitsemme, ettei päätöstäsi ole käsitelty EIT-ratkaisun edellyttämällä tavalla, kehotamme sinua tekemään uusintahakemuksen. Olemme sinuun tässä tapauksessa yhteydessä. Sinun ei tarvitse olla yhteydessä meihin.

Uusintahakemuksen tekeminen ei välttämättä tarkoita sitä, että sinulle myönnetään oleskelulupa.

EIT-ratkaisu huomioidaan hakemuksesi käsittelyssä

Jos sinulla on ensimmäinen turvapaikkahakemus tai uusintahakemus vireillä Maahanmuuttovirastossa, huomioimme EIT-ratkaisun hakemuksesi käsittelyssä.

Jos olet valittanut päätöksestäsi ja valitus on vireillä hallinto-oikeudessa tai korkeimmassa hallinto-oikeudessa, tuomioistuin huomioi EIT-ratkaisun tarvittaessa omassa päätöksenteossaan.

Asiakastiedote