FI SV EN

Oleskelulupahakemukseen liitettävän passikuvan on oltava tuore

16.2.2018 13.47
Tiedote

Oleskelulupa- ja oleskelukorttihakemuksiin pitää liittää passivalokuva. Passikuvan pitää olla poliisin passikuvaohjeen mukainen: Kasvot eivät esimerkiksi saa olla kuvassa liian pienet ja kuva on otettava suoraan edestä. Ilmeen pitää olla neutraali ja kuvan taustan pitää olla yksivärinen ja tasainen.

Kuva saa olla korkeintaan 6 kuukautta vanha

Oleskelulupahakemukseen liitettävä passikuva saa olla korkeintaan 6 kuukautta vanha. Et voi siis käyttää uudessa hakemuksessasi samaa kuvaa kuin edellisessä hakemuksessa.

Virkailijamme näkevät asiankäsittelyjärjestelmästä aikaisemmin käyttämäsi passikuvan. Jos kuva on sama, joudumme pyytämään uutta kuvaa. Silloin hakemuksesi käsittelyaika pitenee.

Passikuva voi olla sähköinen tai paperikuva

Voit käyttää hakemuksessasi joko sähköistä passikuvaa tai paperikuvaa. Jos käytät sähköistä passikuvaa, ota valokuvaamosta saamasi kuvakuitti tai kuvatunnus mukaasi, kun tulet Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen.

Tarkemmat ohjeet passikuvasta löydät poliisin verkkosivuilta. Poliisin verkkosivuilta löytyy myös lista valokuvapalvelinta käyttävistä valokuvaamoista.

Asiakastiedote