Ison-Britannian kansalainen: Toisen EU- tai ETA-maan kansalaisuutesi rekisteröimiseksi ei tarvitse tehdä uutta rekisteröintihakemusta

25.3.2019 13.48
Tiedote

Suosittelemme kaikkia Suomessa asuvia Ison-Britannian kansalaisia rekisteröimään oleskeluoikeutensa siltä varalta, jos Britannia eroaa EU:sta maaliskuun lopussa ilman sopimusta.

Jos sinulla on Ison-Britannian kansalaisuuden lisäksi jonkun muun EU- tai ETA-maan kansalaisuus, suosittelemme rekisteröitymään sen perusteella. Aiemmin neuvoimme brittejä hakemaan uudelleen rekisteröintiä toisen EU-kansalaisuuden perusteella. Nyt olemme yksinkertaistaneet tätä ohjeistusta.

Jos olet jo rekisteröinyt oleskeluoikeutesi riittää, että lähetät Maahanmuuttovirastolle kopion tuon toisen valtion myöntämästä passistasi. Kun toimitat kopion, huomioimme myös toisen EU-kansalaisuutesi rekisteröinnissä. Sinun ei tarvitse tehdä uutta hakemusta.

Toimi näin:

Lähetä kopio passisi henkilötietosivusta sähköpostilla. Suosittelemme sinua käyttämään salattua sähköpostia: securemail.migri.fi Voit lähettää kopion myös postitse osoitteeseen PL 10, 00086 Maahanmuuttovirasto tai jättää kopion palvelupisteeseemme.

Kirjaamme toisen EU-kansalaisuuden tietoihisi. Jos haluat kirjallisen vahvistuksen siitä, että olet rekisteröitynyt toisen EU-kansalaisuuden perusteella, voit tehdä meille maksullisen todistuspyynnön. Emme kuitenkaan edellytä, että sinulla on rekisteröinnistä kirjallinen todistus tallessa.

Jos toinen EU-kansalaisuutesi on jo huomioitu rekisteröinnissä, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Jos et ole vielä rekisteröinyt oleskeluoikeuttasi:

Rekisteröi oleskeluoikeutesi mahdollisimman pian. Jos olet oleskellut Suomessa laillisesti ja yhtäjaksoisesti viisi vuotta, hae Maahanmuuttovirastolta todistus EU-kansalaisen pysyvästä oleskeluoikeudesta.

Kerromme mahdollisista oleskelulupien hakemisesta ja lisäohjeita heti, kun brexit-ratkaisu tehdään.

Lisätietoja brexitistä: https://migri.fi/brexit

Asiakastiedote