FI SV EN

Raaseporiin avataan uusi vastaanottokeskus

Migri 27.9.2017 12.44
Uutinen

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut aikuisten ja perheiden vastaanottokeskustoimintaa Uudenmaan alueella. Kilpailutuksen perusteella avataan uusi vastaanottokeskus Raaseporiin ja toimintaa tulee ylläpitämään Medivida Oy.

Uudelle vastaanottokeskukselle on tarve, sillä kaikki jo toiminnassa olevat keskukset ovat lähes täynnä. Turvapaikanhakijoiden määrät eivät ole merkittävästi kasvaneet, mutta vastaanottokeskuksista ei poistuta viraston ennakoimaan tahtiin. Monella turvapaikanhakijalla on vielä valitusprosessi hallinto-oikeudessa kesken ja toisaalta myönteisen päätöksen saaneet eivät ole päässet siirtymään kuntiin viraston ennakoimaan tahtiin.

Tämän kilpailutuksen myötä haetaan kokemuksia koko vastaanottokeskustoiminnan kilpailuttamista varten.

Keskus aloittaa toimintansa lokakuussa

Uudessa aikuisille ja perheille tarkoitetussa vastaanottokeskuksessa on toiminnan aloitusvaiheessa 249 paikkaa. Keskus aloittaa toimintansa lokakuussa 2017.

Ilman huoltajaa Suomessa olevien alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoimintaa aiotaan kilpailuttaa

Lisäksi Maahanmuuttovirasto valmistelee parhaillaan ilman huoltajaa Suomessa olevien alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoiminnan kilpailuttamista koko Suomen kattavina, alueellisina puitejärjestelyinä.

Lisätietoja medialle

Johtaja Pekka Nuutinen, puh: 0295 430 431, sähköposti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Lehdistötiedote