Hyppää sisältöön

Ilmoita Ukrainasta saapuvien kuljetuksista Maahanmuuttovirastolle ennakkoon

Julkaisuajankohta 3.3.2022 8.47

Maahanmuuttovirasto pyytää ilmoittamaan Ukrainasta vapaaehtoisilla kuljetuksilla saapuvista ukrainalaisista. Lukuisat toimijat ja yksityishenkilöt ovat kertoneet hakevansa Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen takia paenneita ihmisiä Suomeen.

Maahanmuuttovirasto on ottanut 3.3.2022 käyttöön ilmoituslomakkeen, johon pyydämme kuljetuksia järjestäviltä ennakkotiedot Ukrainasta saapuvista kuljetuksista.

Suomeen saapuvilla ukrainalaisilla on eri vaihtoehtoja oleskelulle Suomeen saapumisen jälkeen. Lue toimintaohjeita, jos saavut Ukrainasta Suomeen.

Varaudu ilmoittamaan seuraavat tiedot:

  • Kuinka monta ukrainalaista saapuu kuljetuksella? Ilmoita vain henkilöiden lukumäärä. Älä ilmoita lomakkeella ihmisten henkilötietoja.
  • Mille paikkakunnalle henkilöt ovat menossa Suomessa?
  • Aikovatko henkilöt oleskella Suomessa viisumivapaasti vai hakea turvapaikkaa?
  • Jos henkilöt hakevat turvapaikkaa, majoittuvatko he vastaanottokeskuksessa vai yksityismajoituksessa?

Jos et voi välittää tietoja ylläolevan linkin kautta, voit olla yhteydessä numeroon 0295 463 300. Numero on avoinna arkisin ma–pe klo 9.00–16.00 ja tulevana viikonloppuna 5. – 6.3.2022 klo 10.00–15.00.

Puhelinnumero on tarkoitettu vain kuljetuksista ilmoittamiseen. Numerossa ei anneta muuta neuvontaa.

Tietojen välittäminen ennakkoon on tärkeää, jotta viranomaiset voivat arvioida ihmisten mahdollista majoitustarvetta ja tuen tarvetta ennakoiden. Maahanmuuttovirasto koordinoi Suomessa vain turvapaikanhakijoiden majoitusta.

Lisätietoja:

Lisätietoja medialle

Vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen