Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto perustaa uusia vastaanottokeskuksia 1.7.

Julkaisuajankohta 1.7.2022 9.07

Maahanmuuttovirasto valmistelee uusien vastaanottokeskusten perustamista, koska Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut.

Vastaanottokeskusten lisäksi Maahanmuuttovirasto voi perustaa yksityismajoituksen palvelupisteitä, josta itse majoituksensa järjestävät turvapaikan tai tilapäisen suojelun hakijat saavat vastaanottopalvelut, kuten sosiaali- ja terveyspalvelut ja vastaanottorahan. Suuri osa Ukrainasta paenneista on majoittunut yksityismajoitukseen.

Osa uusista vastaanottokeskuksista on jo toiminnassa olevien vastaanottokeskusten sivutoimipisteitä. Maahanmuuttovirasto jatkaa myös vastaanottokeskuspaikkojen lisäämistä jo toiminnassa oleviin vastaanottokeskuksiin. 

Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottojärjestelmän toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Maahanmuuttoviraston omat vastaanottokeskukset sijaitsevat Helsingissä, Lappeenrannassa (Joutseno) ja Oulussa. Muita vastaanottokeskuksia ylläpitävät järjestöt, kunnat ja yritykset.

Uudet vastaanottokeskukset, tilanne 1.7.2022

  • Kirkkonummen vastaanottokeskus, Babando Oy, 200 paikkaa. Toiminta alkaa 1.7.2022.
  • Jyväskylän vastaanottokeskuksen Saarijärven sivutoimipiste, Suomen Punainen Risti (SPR), 150 paikkaa. Toiminta alkaa 1.8.2022.
  • Kuusamon vastaanottokeskus, Suomen Punainen Risti (SPR), 150 paikkaa. Toiminta alkaa 1.8.2022.
  • Äänekosken vastaanottokeskuksen Laukaan sivutoimipiste, Hemcare Oy, 230 paikkaa. Toiminta alkaa 16.8.2022.

Lisätietoa:

Lisätietoa medialle:

Vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen, p. 0295 433 037, sähköposti: etunimi.sukunimi@migri.fi