Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto perustaa uusia vastaanottokeskuksia 6.5.

Julkaisuajankohta 6.5.2022 12.10

Maahanmuuttovirasto valmistelee uusien vastaanottokeskusten perustamista, koska Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut.

Vastaanottokeskusten lisäksi Maahanmuuttovirasto voi perustaa yksityismajoituksen palvelupisteitä, josta itse majoituksensa järjestävät turvapaikan tai tilapäisen suojelun hakijat saavat vastaanottopalvelut, kuten sosiaali- ja terveyspalvelut ja vastaanottorahan. Suuri osa Ukrainasta paenneista on majoittunut yksityismajoitukseen.

Osa uusista vastaanottokeskuksista on jo toiminnassa olevien vastaanottokeskusten sivutoimipisteitä. Maahanmuuttovirasto jatkaa myös vastaanottokeskuspaikkojen lisäämistä jo toiminnassa oleviin vastaanottokeskuksiin. 

Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottojärjestelmän toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Maahanmuuttoviraston omat vastaanottokeskukset sijaitsevat Helsingissä, Lappeenrannassa (Joutseno) ja Oulussa. Muita vastaanottokeskuksia ylläpitävät järjestöt, kunnat ja yritykset.

Uudet vastaanottokeskukset, tilanne 6.5.2022

  • Hämeenlinnan vastaanottokeskuksen Lammin sivutoimipiste, Suomen Punainen Risti (SPR), 100 paikkaa. Toiminta alkaa 2.5.2022.

Lisätietoa:

Lisätietoa medialle:

Tulosalueen johtaja Heikki Väätämöinen, p. 0295 433 037, sähköposti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Lehdistötiedote