Hyppää sisältöön

Viivästyykö tunnistautumiskäyntisi ulkomailla koronan takia? Tunnistautumisaikaa on toistaiseksi pidennetty

Julkaisuajankohta 24.3.2020 16.53
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on pidentänyt väliaikaisesti määräaikaa, jona sinun on käytävä tunnistautumassa edustustossa. Tarkoitus on helpottaa niiden oleskeluluvan hakijoiden tilannetta, joiden hakemus on vireillä Enter Finland -verkkopalvelussa, mutta ulkomailla edustustoon tunnistautumaan pääseminen viivästyy koronavirusepidemian takia.

Tunnistautuminen on pakollista ennen kuin oleskelulupa Suomeen voidaan myöntää. Tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että ennen oleskelulupapäätöstä sinun täytyy käydä edustustossa, jossa muun muassa otetaan sormenjäljet sekä henkilöllisyytesi ja tarvittavat asiakirjat tarkistetaan.
 
Et voi tällä hetkellä asioida ulkomailla Suomen edustustoissa koronavirusepidemian vuoksi.
Maahanmuuttovirasto jatkaa jo vireillä olevien oleskelulupahakemusten käsittelyä. Voit edelleen laittaa hakemuksesi vireille verkossa Maahanmuuttoviraston Enter Finland -verkkopalvelussa ja maksaa käsittelymaksun palvelussa. Hakemuksesi otetaan käsittelyyn, kun olet päässyt tunnistautumaan.

Tunnistautumisaikaa on pidennetty 31.8.2020 asti

Yleensä oleskeluluvan hakijan pitää käydä paikan päällä edustustossa 3 kuukauden sisällä siitä, kun hakemus on laitettu sähköisesti vireille. Tunnistautumisaikaa on pidennetty seuraavasti:
  • Jos olet ulkomailla ja et ole päässyt ajoissa tunnistautumaan oleskelulupaasi varten edustustoon, sinulla on aikaa tunnistautua 31.8.2020 asti. 
  • Tarkennamme ajanjaksoa tarvittaessa poikkeusolojen keston mukaan.
  • Seuraa ulkoministeriön ja Maahanmuuttoviraston asiakastiedotteita
  • Varaa aika tunnistautumiseen viipymättä, kun ulkoministeriö on tiedottanut poikkeusjärjestelyjen olevan ohi.
Jos tilanteesi on muuttunut koronavirusepidemian aikana ja et halua enää hakea oleskelulupaa Suomeen, peruuta oleskelulupahakemuksesi. Löydät ohjeet hakemuksen peruuttamiseen verkkosivuiltamme osoitteesta: migri.fi/hakemuksen-peruuttaminen

Lisätietoa

 
Customer bulletin