Hyppää sisältöön

Yhteistyökumppaneille: Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 9.–16.2.2024

Julkaisuajankohta 24.1.2024 15.33
Tiedote

Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 4.3.2025 asti. Asiakas saa meiltä postitse kirjeen, kun olemme jatkaneet hänen tilapäisen suojelun lupaansa.

Jos meillä on asiakkaan puhelinnumero, lähetämme hänelle myös tekstiviestin, jossa kerromme luvan jatkamisesta. Tekstiviesti on suomen ja englannin kielellä. Viestissä on myös linkki verkkosivullemme migri.fi/uk/karta-posvidki-na-prozivanna. Asiakas ei voi vastata viestiin.

Oleskelulupakortit ovat voimassa, vaikka niissä olisi päättymispäivämäärä 4.3.2023 tai 4.3.2024

Asiakas oleskelee ja työskentelee Suomessa laillisesti 4.3.2025 asti, vaikka tilapäisen suojelun perusteella myönnetyssä oleskelulupakortissa olisi päättymispäivämäärä 4.3.2023 tai 4.3.2024.

Uusi kortti on kuitenkin aina varmin tapa todistaa, että oleskelulupa ja työnteko-oikeus ovat voimassa ja asiakkaalla on oikeus oleskella Suomessa.

Asiakkaan kannattaa hakea uutta oleskelulupakorttia, kun olemme jatkaneet tilapäisen suojelun lupaa

Asiakas voi hakea uutta oleskelulupakorttia 17.2.2024 alkaen. Asiakkaalla ei ole kuitenkaan kiire. Hän voi hakea uutta korttia missä vaiheessa tahansa niin kauan kuin hänen tilapäisen suojelun oleskelulupansa on voimassa. Uuteen korttiin on merkitty oleskeluluvan uusi voimassaoloaika. Uusi tilapäisen suojelun oleskelulupakortti on maksuton.

Uudella kortilla asiakkaan on helpoin todistaa, että oleskelulupa on voimassa, hän oleskelee Suomessa laillisesti ja työnteko-oikeus on voimassa.

Uutta oleskelulupakorttia kannattaa hakea Enter Finland -verkkopalvelussa

Asiakas saa uuden kortin nopeimmin, kun hän hakee sitä Enter Finland -verkkopalvelussa.