Hyppää sisältöön

Työnantajien puhelinpalvelu aloittaa toimintansa 22.2.2021

Julkaisuajankohta 15.2.2021 9.19
Tiedote

Uusi palvelunumero 0295 419 601 vastaa työnantajien puheluihin arkisin klo 8.30–12. Voit kysyä numerosta esimerkiksi työntekijöiden oleskeluluvista, hakemusten täyttämisestä ja työnteko-oikeudesta.

Jos linjalla on ruuhkaa, voit jättää soittopyynnön. Soitamme sinulle takaisin jo samana iltapäivänä tai seuraavana arkipäivänä.

Työnteko-oikeudesta kysyminen

Jos et ole varma onko työntekijälläsi työnteko-oikeus, voit useimmissa tapauksissa varmistaa asian palvelunumerosta.  

Jos työntekijäsi on turvapaikanhakija, emme voi antaa puhelimitse tietoa hänen työnteko-oikeudestaan. Lisätietoa turvapaikanhakijan työnteko-oikeudesta löydät sivulta migri.fi/turvapaikanhakijan-tyonteko-oikeus. Myös Kamu chatbot neuvoo sinua, miten voit tarkistaa työnteko-oikeuden. 

Voit vaikuttaa puhelinpalvelun toimintaan

Työnantajien puhelinpalvelu on vuoden kestävä kokeilu, jonka tavoitteena on parantaa työnantajien neuvontaa. Palvelu vastaa asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden toiveeseen.  

Kehitämme palvelun toimintaa jatkuvasti saamamme palautteen perusteella. Voit antaa palautetta puhelinpalvelun toiminnasta puhelusi yhteydessä tai palautelomakkeen kautta. 

Kokeilun lopussa päätämme, jatkammeko puhelinpalvelun toimintaa.  

Ota käyttöösi myös työnantajan Enter Finland ja Kamu chatbot

Työnantajan Enter Finland -verkkopalvelussa voit nopeuttaa työntekijän kausityötodistuksen tai oleskelulupahakemuksen käsittelyä. Kun täydennät työntekijän hakemusta verkkopalvelussa, hakemuksen käsittelyaika lyhenee ja työntekijä saa päätöksen nopeammin. Lue lisää sivulta migri.fi/työnantajan-enter-finland

Kamu chatbot auttaa työntekijääsi seuraamaan oleskelulupahakemuksensa käsittelyä. Kamu kertoo työntekijällesi hänen hakemuksensa sijainnin päätöstä odottavien hakemusten jonossa. Lue lisää sivulta migri.fi/chat

Lisätietoa

Työnantajille suunnatun osion Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta löydät sivulta migri.fi/tyonantajalle.